В България има същия олигархичен модел като Русия и Украйна.

...
В България има същия олигархичен модел като Русия и Украйна.
Коментари Харесай

В България има същия олигархичен модел като Русия и Украйна, твърди експерт

В България има същия олигархичен модел като Русия и Украйна. Това твърди политологът доцент Мария Пиргова. Според нея настоящето държавно управление е било формирано под външен напън, а депутати са оставени да си разиграват коня. Министрите пък били назначени от избрани олигарси.

„ В България има същия олигархичен модел като Русия и Украйна. Какво договарят Мария Габриел и Николай Денков? Виждаме, че те нямат потенциал за това. Нямат взор върху министрите, които просто не са техни “, разяснява Пиргова.

Ротацията е нещо, което не е напълно законно като политическа процедура, твърди тя

„ Получи се някакво съединяване на партии с доста разнообразни позиции без съдружно съглашение. Ако има такова, ще може да приказваме за легитимност “, посочи специалистът.

А съгласно сътрудника й доц. Даниел Смилов президентът Румен Радев трябваше да е на по-голяма висота на националния ни празник и да не позволява разкол.

„ Някои хора се пробват да оправдаят путинизма, като го вкарат под политиката на Александър II, към която несъмнено българският народ би трябвало да изпитва признателност, тъй като модерната българска страна е основана с помощта на нея “, добави той. „ Ротацията се оказа най-хубавото в обстановката, в която сме. И двете страни желаят да има съглашение. Едната не желае то да се назовава съдружно. Има учредения за това, с цел да не акцентира политическа непосредственост с друга партия. “

„ Разбираме, че България е доста зле, само че има пред нея един прозорец – да влезе в еврозоната “

„ Това значи, че нещата са много по-позитивни и една тежка политическа неустойчивост може да го затвори “, сподели още доцент Смилов.

Според политологът Румяна Коларова Шипка става място, където най-радикалните ултраси на русофилството освен, че се събират, само че и демонстрират експанзия.

„ Трети март е народен празник. Беше комплицирано и сменено това, което е смисъл на Шипка. Всички знаем, че опълченците са се били един до друг с съветски, финландски и украински бойци “, добави тя. „ Председателят на Народното събрание бе освиркан, само че това не е казус. Кирил Петков бе замерван с топки. Голяма неточност на президента беше да се политизира Трети март, да се трансформира в придвижване. Дали този политически план ще се осъществя под егидата на Радев няма значение. Това място би трябвало с общи старания да го предефинираме. “

Източник: bTV
Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР