В България има работа за всеки един наш сънародник, който

...
В България има работа за всеки един наш сънародник, който
Коментари Харесай

Георги Георгиев: В България има работа за всеки един наш сънародник, завършил навън

" В България има работа за всеки един наш съотечественик, който се колебае дали след приемане на тапия зад граница ще откри реализация в родината ни ", безапелационен е ръководителят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев, който се включи във форума " Кариера и живот - за какво в България? " и национална полемика " Демографията няма цена ". Събитието, което се организира през днешния ден и на следващия ден в София тех парк, се провежда от платформата за кариерно и имиджово развиване Bulgaria wants you, сдружението " Движение за национална идея " (ДНК) и Economic.bg.

Георги Георгиев описа за своя опит и житейски път пред препълнената зала " Джон Атанасов ". Завършил е Kings college в Лондон и се е върнал да гради частна адвокатска процедура в България, преди да бъде определен за поста ръководител на СОС. " И през днешния ден с горделивост подписвам рекомендации на млади студенти да учат зад граница, само че с вярата, че един ден ще се върнат назад в родината ", означи Георгиев. Той благодари на фирмите, които избират столицата за седалище за развиване на своя бизнес. По негови думи градът, който има 2,5 милиона поданици, има своите прерогативи, само че и своите проблеми. Председателят на СОС описа детайлности и за българското метро - че има построена пътна мрежа от 52 км, която съпостави с " цялостен под земята град ". Георгиев изясни, че по отношение на метрото непрекъснато се среща с аутсорскомпании, в които работят 700-800 души и всички те непрекъснато търсят нови фрагменти и се разрастват. Затова счита, че всеки българин има своето място в бизнес екосистемата на страната ни.

Bulgaria wants you не е единствено платформа, само че и медия, която разпространява бизнеса и дава късмет за младите да намерят своето място, добави телевизионният водещ Андрей Арнаудов, представен от Българска телеграфна агенция.

Инициативата се състои за втора поредна година. Тазгодишното издание е под патронажа на вицепрезидента на Република България Илияна Йотова. Музикалният продуцент Станислава Армутлиева, артистът Калин Сърменов, интериорният дизайнер Алекс Ковачев също ще вземат думата пред стотиците гости на форума.

Общо 80 представители на бизнеса като Стоян Минев от " Лидл България ", Николай Драгиев от DXC Technology, Диана Костова от " Кауфланд България ", Константин Киров от ProCredit bank и предприемачът Даниел Бачовски ще се включат като мотивиращи лектори. Входът за гости е свободен след предварителна регистрация за присъединяване на уеб страницата на Bulgaria wants you.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР