В България има около 1500 регистрирани казана и около 5-6000

...
В България има около 1500 регистрирани казана и около 5-6000
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Около 5-6000 незаконни казана за ракия не се проверяват

В България има към 1500 регистрирани казана и към 5-6000 противозаконни, против които не се подхващат никакви ограничения, тъй като не са прекомерно забавни като места за инспекции на Агенция " Митници " и Национална агенция за приходите. Това сподели в " Денят стартира " вицепремиер по икономическа и демографска политика. Валери Симеонов, който през вчерашния ден одобри в министерския съвет Сдружение " Българска домашна ракия ". На нея той сподели, че са сложени въпросите за продължаващото безметежно битие на сив бранш.

Валери Симеонов, вицепремиер по икономическа и демографска политика: Това са едни казани, за които всеки селски и градски кмет знае, само че не подхваща нищо. Мащабен сив бранш, който основава неравенство и подбива работата на тези,които си заплащат налози и акцизи и основава съществени обороти в с огромните производители монополисти.
По думите на вицепремиера мъчно може да се каже, че създават същинска ракия. Правят го с меласа и със зърнен етилат от царевица, създават алкохол, на който се поставят есенции, естетически завършен етикет и бутилка.
Валери Симеонов, вицепремиер по икономическа и демографска политика: Незаконните купуват мек и топъл алкохол от огромните производители и с него вършат същото,което и огромните - реплика на ракия. По тази метод огромните производители, които по традиция не създават ракия, продават алкохол на дребните, които са сиви, нямат касов уред, не заплащат никакъв данък и съумяват да предложат на пазара една евтина напитка, която не е ракия.
Той сподели, че методът да се ограничи е елементарен, както всяко нещо. Ако би трябвало, ще ревизира кмет по кмет.
Валери Симеонов, вицепремиер по икономическа и демографска политика: Не мисля, че е срамно да осигуриш водоснабдяване и канализационно отклоняване. Ако би трябвало ще се занимаваме с казани. Не се срамя от инспекциите през лятото, тъй като те вкараха сред 300-400 млн. лева повече за 2017 от 2016 година в бюджета. Ако някой различен вицепремиер като Кунева, е вкарал такива суми, дано да се срами, аз не се срамя.
Има насъбрани избрани административни недостатъци и някой би трябвало да се ангажира. Вицепремиерът даде за образец, че мрежата,която трябваше да бъде построена на Калотина и все още е безстопанствена, казусът с язовир " Бели Искър " също.

Според него корупцията е на изпълнителско ниво, а филмът на Елена Йончева има последна цел операция и даже не може да го назова филм.

 Валери Симеонов разгласи ограничения за отбрана на обичайна българска ракия Валери Симеонов разгласи ограничения за отбрана на обичайна българска ракия
Мерки за отбрана на обичайна българска ракия разгласи вицепремиерът Валери Симеонов. След среща с представители на Сдружение "Българска домашна ракия...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР