В България има над 20 сексуално предавани инфекции, които могат

...
В България има над 20 сексуално предавани инфекции, които могат
Коментари Харесай

Безплатни консултации за интимно здраве тази неделя в София

В България има над 20 полово излъчени инфекции, които могат да попречат на естественото забременяване, бременност и раждане. Дори да не планирате дете в скоро време, рисковете за интимното здраве са на разположение, изключително в случай че не се грижите за себе си.

За това " Туксиодо " и Bulgaria Mall започват акцията " Здравей, Любов ", която цели да усъвършенства информираността по отношение на половото здраве, като се обръща особено внимание на младите дами и мъже в България. 

Фактите показват, че положителните привички при грижата за половото здраве не се изчерпват с броя на половите сътрудници, или доверието сред тях. Тревожно високите равнища на аборти в страните от Източна Европа, измежду които е България /годишно към 30 000 аборта по данни на НСИ/ и изоставени деца /средно едно на всеки 5 часа, по данни на УНИЦЕФ за България/, свидетелстват за ниска полова просвета.

Голяма част от дамите, които целят отсрочване или отбягване на бременност, не употребяват надеждни способи за контрацепция и това повдига въпроса по какъв начин и за какво младите дами избират да рискуват наложителна следваща лекарска интервенция, която може да се окаже скъпа, продължителна, а неведнъж основава и заплаха при бъдещи опити за забременяване и изхабяване на крепко бебе.

В доста общности в България и през днешния ден се възприема за срамно да се купуват презервативи, изключително от дами, поради „ мисълта за поколенията “. При това постоянно се оказва напън, който води до недомислени решения. Широко публикувано мнение е, че актуалните контрацептиви са нездравословни за здравето, до момента в който доверието към метода на спиране на половия акт /withdrawal/ се укрепва посредством модерния акцент върху естествените артикули и придвижването „ натуралното е здравословно “. Действително, спирането на акта е гратис и не изисква предварителна подготовка, постоянно е разполагаем и може да се употребява непринудено, а при възможен „ пробив в системата “ постоянно може да се прибегне до аборт. Все още битува и схващането, че вярното спиране на акта демонстрира опита на любовника, както и свидетелства за степента на доверие и фамилиарност сред мъжа и дамата.

Последиците от рисковия полов акт  обаче могат да бъдат травматични – като аборта, който оставя диря за цялостен живот и постоянно се оказва причина за разрушение на връзката.

С акцията „ Здравей, Любов “ " Туксидо ", Bulgaria Mall и inmedio желаят да кажат на всички влюбени, че е значимо да се грижат за своето полово здраве.

Кога и къде?

На 25 март, от 11:30 часа в Bulgaria Mall, равнище +2 ще се организира безвъзмездна среща-консултация за младите дами с доктор Росица Денчева. Тя е утвърден здравен експерт, предан на диагностиката и лекуването на полово-предавани инфекции, както и създаване на стратегии за тяхната профилактика и по отношение на въздействието върху репродуктивното здраве.

Пълна информация за лекцията, ще откриете във Facebook събитието, на Facebook страницата на " Туксидо " или Facebook страницата на Bulgaria Mall.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР