В България има много хора, които по един или друг

...
В България има много хора, които по един или друг
Коментари Харесай

Какво ще се случи с хората, които имат фалшив сертификат, но решат да се ваксинират

В България има доста хора, които по един или различен метод са си издали подправен зелен документ .

Как са го създали?

Има доста противозаконни способи, които за жалост към момента са мъчно проследими от полиция и прокуратура. 

Защо са го създали?

Целта е ясна. Не желаят да се имунизират или да се тестват, само че желаят да посещават местата, за които е необдходим скъпият документ.

Ето един образец от Пловдив, който ненапълно демонстрира какво ще следва за тези " хитреци " с подправен зелен сертфикат, които са пробвали да излъжат страната, само че най-много себе си и околните си, когато опитат да се имунизират и да получат същински сертфикат.

Районна прокуратурата в Пловдив се самосезира и разпореди инспекция по изявления в медиите, в които се оповестява за издадени подправени зелени документи на жители, които желаят да им бъде сложена ваксина, оповестяват от институцията.
Фалшиви зелени документи - може ли някой да бъде наказан по настоящето законодателство?
Това е много сложна задача. Нито една от двете страни няма интерес да си признае. Това съобщи юрист Мария Шаркова (тя специализира мед...
Прочети повече
Ще се откриват лицата, признали пред медицински личен състав, че имат имунизационни удостоверения, само че те не са същински, заради което и упорстват да бъдат имунизирани. Ще се събират данни по кое време и по какъв метод те са се сдобили с тях и дали са заплащали за това на избрани лица.

В хода на инспекцията ще се откриват данни за вероятно осъществени документи закононарушения, както и за нарушаване на противоепидемичните ограничения, свързани с издаването и използването на документите за имунизация против COVID-19.

Проверката е предоставена на отдел „ Икономическа полиция “ към ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив. Срокът за приключването е едномесечен.

Actualno.com категорично попита и здравното министерство има ли въпреки всичко метод и каква е процедурата да се имунизират против ковид разкаяли се притежатели на подправен зелен документ. Отговорът: " Министерството на здравеопазването не е осведомено с такива случаи, респективно – в Министерство на здравеопазването не са постъпвали сходни молби ".

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР