В България има газ – и на сушата и в

...
В България има газ – и на сушата и в
Коментари Харесай

Шефът на „Овергаз“: В България може да се добива газ, не само шистов


„ В България има газ – и на сушата и в морето. Има вложители, които са подготвени да влагат и да правят изследвания. Но българското законодателство за приемане на концесия за е по този начин направено, че на всяка крачка вложителите стават жертва на бюрократи и служители “.

Това сподели в изявление за предаването „ Лице в лице “ Светослав Иванов, изпълнителен шеф на „ Овергаз “. Той посочи, че не приказва за, само че и той е вид, тъй като към този момент има безвредни технологии за добива му.

По думите му газификацията на 1 млн. български семейства, което е безусловно изпълнима задача за българския газов бизнес, ще спести доста повече въглероден двуокис, в сравнение с затварянето на централите в Пернишкия басейн.

В момента към 500 000 българи се отопляват на газ. Парламентът по този начин и не одобри поради увеличената цена на синьото гориво от началото на януари. Това се дължи или на непросветеност, или на взаимозависимост на българските депутати, разяснява шефът на „ Овергаз “.

Ние по принцип сме срещу намесата на страната на пазара, само че по неприятното е да не го прави за всички жители, добави той.

Гледайте повече във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР