В България има диктат на медиите. Те са тези, които

...
В България има диктат на медиите. Те са тези, които
Коментари Харесай

Симеонов: Има диктат на медиите, по студиата политиците са малтретирани

В България има диктат на медиите. Те са тези, които насочат призовки, разгласи вицепремиерът Валери Симеонов пред Българска национална телевизия в коментар за абсурда с отправените закани към журналиста Виктор Николаев. 

Симеонов разгласи, че не е съумял да гледа присъединяване на някогашния към този момент народен представител от ГЕРБ Антон Тодоров в Нова телевизия, в което насочи закани към Николаев, само че не е знаел какво тъкмо е споделил, само че ревютата им са се покрили в няколко пункта. 

" Личното ми мнение е, че в неговите думи нямаше опасност. Нека се опитат да го осъдят. Той си е основал необятен кръг от неприятели, но след като някой не ни е прелестен, не значи, че би трябвало да го упрекваме ", добави Симеонов.

" Редно беше някой да попита Виктор Николаев - вие заплашен ли се почувствахте. Редно беше и мен да попитате дали съм го заплашил ", уточни Симеонов. 

По мотив ултиматума към четири телевизии, изпратен през държавната пресслужба, Симеонов разгласи, че е било редно да бъде изпратено по този метод, защото обвиняванията към него не са били отправени в качеството му на водач на НФСБ, а в качеството му на вицепремиер, петното било върху Министерския съвет. 

Симеонов акцентира, че публикуването на ултиматума на страницата на Министерския съвет е било в съгласие. 

" Представил съм писмото, в което разгласявам решението си на уеб страницата на Министерския съвет. Просто сложих задачата на пиара си да пита дали може да го обявявам и можеше ", уточни той.

Според него положителните вести в последните дни са били помрачени от " Кум-гейт " и от последвалия скандал със заканите. 

" Беше предходна седмица от повишението на пенсиите, това потъна. Не мисля, че това е редно. Не би трябвало постоянно да се търси скандал, жълтина ", сподели още вицепремиерът.

Той изиска смяна на медийната конюнктура, като предложи управленията на огромните малките екрани да преразгледат по какъв начин се показват хората, по какъв начин са измъчвани хората според от политически и материални ползи. Политиците, хората с позиции са измъчвани, уточни Симеонов и добави, че свободата на словото не е право единствено на публицистите. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР