В България идва директорът на Евроатом“. От него трябва да

...
В България идва директорът на Евроатом“. От него трябва да
Коментари Харесай

Експертът Иван Хиновски: Разглежда се план за подземно съхранение...

В България идва шефът на „ Евроатом “. От него би трябвало да чуем на какви условия би трябвало да отговорим - има редица нови критерии, свързани освен с сигурността, само че и с конкурентоспособността, икономическата самостоятелност. Най-важното е да покажем ясна скица за боравене с отработеното нуклеарно гориво. В България се преглежда проект за подземно предпазване, само че би трябвало да бъде направен план, да се избере площадка и така нататък

Ако не спазим периода до 2033 година, изключително след прекъсването на въглищните централи, ще имаме проблеми. Високата цена на тока от Топлоелектрическа централа, ги прави неконкурентоспособни, по тази причина ни трябват нуклеарни мощности, при които производството е декарбонизирано.

Ние внасяме относително евтина газова сила от Гърция, вятърна от Румъния, които са по-евтини, тъй като не заплащат санкции. Скъпите производства чакат на борсата. Бъдещето е в зелената сила, само че с интелигентно консолидиране в системата и с акумулиране на създадената сила.

Получихме предложение от украински сътрудници за общи стратегии в нуклеарната енергетика. Основен акцент в меморандума са тематиките с нуклеарното гориво, при които Украйна има голям опит.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР