В България и годините на прехода чистачката е много важна

...
В България и годините на прехода чистачката е много важна
Коментари Харесай

Николай Радулов: Чистачката, опитала да спре бегълците от затвора, е хуманист

В България и годините на прехода чистачката е доста значима институция. При случая с избягалите пандизчии тя е единствената, която оказва опозиция, тъй като очевидно е хуманист. Можело е да я гръмнат. Това сподели специалистът по национална сигурност проф. Николай Радулов в предаването "Лице в лице " по БТВ.

По думите му е цяло знамение, че до момента няма други такива произшествия. „ Те не са отишли да честват Великден в Гърция. Никой не може да ни подсигурява, че двамата са на несъмнено за нас място. В пандизите има локално самоуправление. Чудо е, че до момента не са се разбягали всички пандизчии. Явно в пандиза им е по-уютно “, акцентира той.

Радулов разяснява и информацията, че още преди година е имало данни, че единият от избягалите, е готвел бягство. „ В случая не е задоволително единствено да имаш информация, само че би трябвало и да я реализираш. Докато нямаме български политици в пандиза, нещата няма да се оправят “.

„ Нашият затвор е строен през 1903 година За времето си е бил първокласен, тъй като в него са лежали и политици. Сега пандизчиите се саморазправят. Около 700 души стават жертви на самоуправлението в пандиза. През 2014 година имаше европейска комисия, която го инспектира и беше обезверена. Такъв затвор няма на никое място в Европа, с такива безчовечен условия. В пандиза се продават и употребяват опиати, пандизчиите разполагат с мобилни телефони, а някои и с оръжия “, сподели още специалистът по сигурността.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР