В България големият проблем е, че политиката се меси в

...
В България големият проблем е, че политиката се меси в
Коментари Харесай

Стефан Воденичаров: Големият проблем на България е, че политиката се меси в икономиката

В България огромният проблем е, че политиката се меси в стопанската система. Много стопански планове се унищожават от политически разбирания, съобщи акад. Стефан Воденичаров, участник в полемиката „ За една актуализирана, обществена България - нашите други възможности “. Честата смяна във властта през последните 26-28 години водеше до промени в основни сфери и ние не можахме да почувстваме коя смяна е потребна за обществото. Затова е нужен народен консенсус кои са нещата в обособените области, които би трябвало да се създадат и през идващите години те да бъдат внезапно променяни, разясни Воденичаров.

" През тази година се навършват 100 години, откогато българите бяха разграничени. Явно е, че предишното не може да ни събере. Но би трябвало да седнем да забележим кое може да ни събере, тъй като в случай че продължаваме с нашето разделяне, вероятностите пред нас не са положителни. "

Говорим ли за единство – партия не може да го направи. Това слага концепцията под опасност. Има задоволително партии в България. Нека да помислим каква да бъде България след 20-25 години, както го направиха други страни, наричани сполучливи, моли акад. Воденичаров.

Материалите с оферти на учените са били раздадени още през юли предходната година на Министерския съвет и парламентарните сили. Сега следва сдружението на учените „ Единение “ да излезе с оферти за ограничения по какъв начин да бъде преодоляна бедността в България. Сред разработвалите платформата има представители на университетските среди, интелектуалци и индустриалци.

" България не употребява стратегическото си състояние, не сме съумели да извлечем изгода от нашето геостратегическо състояние. Имаме опция по доста по-разумен метод да извлечем изгоди от него, от нашите съседи, от нашите съдружници, с които сме имали дълготрайни връзки ", счита Стефан Воденичаров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР