В България е екип експерти от Украйна, които в момента

...
В България е екип експерти от Украйна, които в момента
Коментари Харесай

Украинска делегация проверява каква военна техника изобщо може да се ремонтира тук

В България е екип специалисти от Украйна, които сега са в заводите - желаят да видят какво е положението, какво може да се прави. Това сподели заместник-министърът на защитата Йордан Божилов пред публицисти на въпрос за военнотехническата помощ за Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

Делегацията е от публични представители на украинското държавно управление, както и представители на тяхната отбранителна промишленост, сподели Божилов.

Вчера той и заместник-министър Станимир Георгиев са провели диалози с тях в Министерството на защитата (МО).

„ Решението на Народното събрание за нас е ясно, става известно военнотехническа помощ посредством ремонт на военна техника, за което МО има подготвеност. Нашите военноремонтни фабрики „ Терем “ са в положение да ремонтират огромен набор от военна техника ", уточни Йордан Божилов.

Той добави, че военноремонтните ни фабрики преди време бяха най-голямата военноремонтна база за техника по руски мостри, която трябваше да обслужва освен България, само че и целия Варшавски контракт. Божилов изясни, че тези фабрики са профилирани за ремонт на военна техника - от оръжие с дребен до оръжие с огромен диаметър, военна бронирана техника - танкове, бронетранспортьори.

„ Капацитет има, главният въпрос е какво тъкмо ще пожелаят украинските управляващи да бъде ремонтирано и каква степен на ремонт ", сподели Йордан Божилов.

Заместник-министър Божилов сподели още, че каските и бронежилетките за Украйна към този момент са изпратени.

„ Каските и жилетките са изпратени - през вчерашния ден отпътуваха по направление, откъдето ще бъдат превозени непосредствено към Украйна ", изясни той.

Заместник-министърът взе участие в съвещанието на парламентарната комисия по външна политика, на което се показва информация от министерствата на външните работи, на защитата и на вътрешните работи, и на службите за сигурност за настоящата конюнктура в Украйна.

В дневния ред е също показване на новия ни дипломат в Съединени американски щати Георги Панайотов.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР