В България 63% от гражданите вярват, че иновациите, технологичните пробиви

...
В България 63% от гражданите вярват, че иновациите, технологичните пробиви
Коментари Харесай

63% от българите вярват, че иновациите и науката могат да изиграят роля за намаляване на тютюнопушенето

В България 63% от жителите имат вяра, че нововъведенията, софтуерните пробиви и науката могат да изиграят роля за понижаване на тютюнопушенето. Това сочат резултатите от ново изследване на самостоятелната организация Povaddo, извършено по поръчка Филип Морис Интернешънъл измежду 13 000 пълнолетни лица от 13 държави-членки на Европейски Съюз, измежду които и България.

Резултатите демонстрират, че без значение от това, че европейските жители са наясно, че търговията с и използването на противозаконни тютюневи произведения съставляват сериозна опасност за тяхната сигурност и сигурност, и за публичното здраве на национално и европейско равнище, те не са осведомени с действителния мащаб на противозаконната търговия и с размера на изгубените бюджетни доходи, до които тя води. Две трети от интервюираните пълнолетните лица в Европейски Съюз (65%) считат, че в тяхната страна има проблем с противозаконната търговия с тютюневи и никотинови произведения. Над 67% от всички интервюирани пък са на мнение, че разрастващият се противозаконен пазар е повода доста пушачи да не се отхвърлят от пушенето или, в случай че не да се откажат, най-малко да преминат на научно потвърдени по-добри други възможности без горене.

В България над 2/3 от жителите считат, че основаното на научни доказателства контролиране и данъчно облагане на артикули може да окуражи потребителите да вършат по-добри избори за метода си на живот. Осем от всеки 10 (79%) пък считат, че на пълнолетните пушачи би трябвало да бъде даден достъп до точна и научно обоснована информация за по-малкия риск при електронните цигари и нагреваемите артикули спрямо продължаващото пушене, макар че тези други възможности не са без риск. Също толкоз са на мнение, че основаното на доказателства данъчно облагане може да подтиква промишленостите да създават новаторски артикули, които са по-добри за потребителите, понижават екологичния отпечатък и способстват за устойчивостта.

Необходими са прагматичен метод на мислене и здрав разсъдък, с цел да се реализиран изгоди за всички европейски жители и да се реализира бързо положителна смяна. Резултатите от изследването в Европейски Съюз акцентират обстоятелството, че обществеността упорства за рационален метод във връзка с данъчното облагане, който да регистрира риска. Освен това 60% от всички участници са съгласни, че поддръжката за бездимните произведения от страна на страната може да способства за увеличение на равнопоставеността и понижаване на здравните неравенства, като обезпечи на пълнолетните пушачи с по-нисък социално-икономически статус достъп до по-добри други възможности на цигарите. 



Грегоар Вердо, старши вицепрезидент „ Връзки с обществеността “ във Филип Морис Интернешънъл

“Знаем, че е налице опция да се направи повече за пълнолетните пушачи, защото няколко страни членки към този момент вкараха сходен метод и политики по отношение на потреблението на сила, колите и използването на алкохол, да вземем за пример. Прагматичните политики могат да трансформират живота на хората, да подтикват фирмите да основават нововъведения за по-добро и да обезпечат еднакъв достъп до софтуерни постижения, изключително във времена на икономическа неустойчивост ”, сподели Грегоар Вердо, старши вицепрезидент “Връзки с обществеността “ на Филип Морис Интернешънъл.

Над 13 000 пълнолетни респонденти са уверени, че създаването и оценката на нови бездимни технологии ще докара до прогрес и ще изиграе значима роля за публичното здраве в композиция с прилаганите сега ограничения.

- Шест от всеки 10 (61%) интервюирани считат, че наред с ограниченията за поощряване на цялостен отвод от рисково държание Европейски Съюз би трябвало да ползва предпочитано също по този начин и политики и тактики, целящи възстановяване на живота на хората, които не престават да пушат цигари, да злоупотребяват с алкохол или да използват опиати. 

- Седем от всеки 10 (69%) интервюирани са на мнение, че нововъведенията, софтуерните достижения и науката могат да допринесат за понижаване на тютюнопушенето.

- Почти три четвърти (72%) от интервюираните са съгласни с изказванието, че Европейски Съюз би трябвало да посвети време и запаси за унищожаване на тютюнопушенето посредством поощряване на пълнолетните пушачи да се откажат изцяло от цигарите и стимулиране на тези, които не го създадат, да преминат към научно потвърдена бездимна опция.



Томазо Ди Джовани, вицепрезидент “Международни връзки “ на Филип Морис Интернешънъл.

“Обнадеждаващо е, че все по-голям брой страни вкарват регулации, отчитащи другите степени на риск и които съгласно нас ще бъдат решителен фактор за това потребителите да изберат по-добри други възможности, в случай че не могат да спрат, а фирмите да влагат в нововъведения ”, споделя Томазо Ди Джовани, вицепрезидент “Международни връзки “ на Филип Морис Интернешънъл.

Методология на изследването

Povaddo реализира онлайн изследване по поръчка на Филип Морис Интернешънъл в интервала сред 10 и 15 ноември 2022 година Проучването е извършено с 13 630 пълнолетни лица, навършили 18 години, в 13 страни членки на Европейски Съюз: Белгия, България, Хърватска, Чехия, Франция, Гърция, Италия, Литва, Полша, Португалия, Румъния, Словакия и Испания. Във всяка страна са направени по към 1000 онлайн изявленията (като респондентите са съвсем отмерено разпределени на пълнолетни, които използват никотинови произведения и такива, които не използват никотинови изделия). Данните са претеглени, тъй че да са представителни за общата онлайн цялост във всяка страна във връзка с следните променливи: възраст, пол, възраст на приложимост на никотин, пол, приложимост на никотин за съответния пазар, съответстващи на националните статистически данни. Статистическата неточност в точността на резултатите е ±1%. Имайте поради, че сборът на процентите може да не е 100% заради закръгляне. 

Материалът се разгласява с поддръжката на Филип Морис България.

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР