В Бахмут и в Авдеевка проличава безумието на руското командване,

...
В Бахмут и в Авдеевка проличава безумието на руското командване,
Коментари Харесай

Руснаците атакуваха Запорожие и Киев, огнен ад след ракетните удари

В Бахмут и в Авдеевка личи безумието на съветското командване, разяснява президентът на Украйна Володимир Зеленски

Руската войска още веднъж нападна Запорожие. След ракетните удари са зародили пожари, заяви секретарят на Общинския съвет на регионалния град Анатолий Куртев в своя Телеграм канал, представен от украинската осведомителна организация УНiАН. 

" Проклетите нашественици не могат да се успокоят и още веднъж нападат града. Покрайнините и предградията на Запорожие пострадаха от противников обстрел. Има информация за пожар ", съобщи Куртев.

Той заяви, че след въздушните удари е прекъснало електричеството на инфраструктурните обекти. 

Началникът на Киевската регионална военна администрация Алексий Кулеба пък оповестява за нови въздушни удари, след което е зародил огромен пожар. 
 Зеленски удостовери данни от разузнаването, съгласно които Русия е употребила към 400 ирански дрона против украинското цивилно население
Междувременно президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че украинските войски съумяват да удържат съветските офанзиви северно от Донецк, до момента в който тези на южния фронт се готвят за атака в стратегическата Херсонска област.

Той отхвърли всякаква опция за договаряния с Москва, до момента в който съветската войска нанася удари по инфраструктурата в Украйна.

В същото време в друга публикация УНiАН цитира специалисти от Американския институт за проучване на войната, съгласно които съветският президент Владимир Путин не се е отказал от задачите си и не мислел за договаряния с управляващите в Киев. 

В постоянното си послание Зеленски удостовери данни от разузнаването, съгласно които Русия е употребила към 400 ирански дрона против украинското цивилно население. 

" Като цяло укрепваме позициите си по цялата фронтова линия, понижаваме опциите на нашествениците, унищожаваме логистиката им и приготвяме положителни вести за Украйна.
Няма основни промени на фронтовата линия “, прибавя той. 

„ Най-ожесточените боеве се водят в Донецка област: в посока Бахмут, и в Авдеевка. Тук си личи безумието на съветското командване. Ден след ден, в продължение на месеци, те карат хората да умират там, съсредоточавайки най-високо равнище на артилерийски удари. Всички наши бойци, които пазят позициите си в тези региони в Донецка област, са герои ", разяснява президентът на Украйна. 

Военният анализатор Юрий Подоляка, който е роден в украинския град Суми, пък заяви в своя Телеграм канал, че съветските бойци са пробили третата линия в защитата на украинските бранители в региона на Опитное и Первомайкае, след което армията на Киев почнала бързо да отстъпва. Предстоят тежки боеве за Тоненкае, защото до селището е пътят, по който се доставя Авдеевка с хранителни запаси.

По думите му Втори армейски корпус и частната войска „ Вагнер “ са постигнали важен триумф в Соледар. Превзели са промишлената зона. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР