В бъдещите версии на ОС Android, рендирането на интерфейса и

...
В бъдещите версии на ОС Android, рендирането на интерфейса и
Коментари Харесай

Google ускорява интерфейса на операционната система Android

В бъдещите версии на Оценка за съвместимост Android, рендирането на интерфейса и изображенията в операционната система ще става с API Vulcan, до момента употребен за рендиране на игрите.
Нововъведението с API Vulcan ще понижи натоварването на централния процесор и ще се отрази позитивно на общото бързодействие на интерфейса на операционната система.

Тази информация се удостоверява и от данните, открити от екипа разработчици на XDA. Те са открити в в този момент настоящата бета версия на Android P. Има и опция за насилствена активация на тази опция. Но към този момент тя не работи доста устойчиво.



Актуалната сега бета версия на мобилната операционната система Android P е предпоследната преди излизането на финалната версия. По всяка възможност Гугъл няма да успее да приспособява API Vulkan за обработването на интерфейса. Във връзка с това може да се допусна, че формалната презентация на по-бързото рендиране на интерфейса ще бъде осъществена по-късно. Навярно с излизането на Android 9.1 или Android Q.

Засега Гугъл към момента отчасти употребява Skia за графичното рендиране на интерфейса, Това е 2D енджин, употребен в Chrome, Chrome OS, Android и други.

Очаква се Vulcan фрапантно да понижи времето за рендиране на фрагментите и по едно и също време с това да усили самостоятелната работа.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР