В бъдеще всяко повишаване на цената на енергийните ресурси за

...
В бъдеще всяко повишаване на цената на енергийните ресурси за
Коментари Харесай

Кирил Петков бори скока на цената на тока, но след анализи и оценка

В бъдеще всяко повишение на цената на енергийните запаси за битовите консуматори - ток, вода и парно, няма да се случва без обширен разбор от специалисти. Това съобщи при започване на съвещанието на Министерски съвет в четвъртък министър председателят Кирил Петков .

Макар и след и по-късно, препоръчан от ГЕРБ, само че признат от болшинството, новият министър-председател остава оптимист..

" Това, което се случи през вчерашния ден и през днешния ден, ще се допотвърди - заледяване на цените , за мен е доста значим знак, че оттук насетне, без да има доста сериозен разбор в енергийната система и системата на топлофикация, не можем да даваме спомагателните разноски, които са в системата, на крайните консуматори ", даде обещание Кирил Петков.
 Правителството в шах, само че няма да търси отговорност от депутатите си
Правителството в шах, само че няма да търси отговорност от депутатите си

Корнелия Нинова нямала пръст в гласуваното заледяване на цените на тока

Неясен обаче остава въпросът по какъв начин разбор на външни специалисти би могъл да повлияе на . Неясно остават също и ограниченията , които кабинетът счита да предприеме, с цел да компенсира скока на цените. Неясно остана и кой съответно ще прави въпросния разбор.

По тематиката с наводненията в областите в Южна България - Смолян, Благоевград и Кърджали,, с цел да могат потърпевшите да бъдат обезщетени, заяви още Петков. След срещата му с регионалните шефове на тези райони следва да бъде направена точна оценка на вредите.

" За първи път тази оценка ще е с цялостен подробност за единични цени и количества. Целта е да подпомогнем оптимално бързо на популацията да има достъп до обитаемоте места и обикновено доставяне с вода и ток. Но и на второ място - да сме сигурни, че средствата се изразходват в оптималната съгласуваност с министерствата ", добави министър председателят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР