В бъдеще ще има увеличение на таксите за обслужване в

...
В бъдеще ще има увеличение на таксите за обслужване в
Коментари Харесай

Скок на таксите за обслужване на гише, прогнозира председателят на банковата асоциация

В бъдеще ще има нарастване на таксите за обслужване в банковите клонове за сметка на по-ниски в електронното банкиране, с цел да бъдат пренасочени клиентите към цифровите банкови услуги, предвижда през днешния ден пред Би ти Ви ръководителят на УС на Асоциация на банките в България Петър Андронов.

Той добави, че нарастването на банковите такси на национално равнище, което се вижда в последно време, е в блян да се компенсира трансграничното понижаване на същите такси. Андронов уточни, че банковите такси за трансграничните преводи на европейски равнище ще намалеят и ще се изравнят с тези за вътрешните преводи. " Пътуващите в чужбина също ще бъдат облагодетелствани, тъй като таксите на банкоматите ще бъдат същите като в България ", сподели още банкерът.

Андронов посочи, че сега българската и европейската стопанска система не са във фаза на криза, а в интервал на закъснение на растежа. " Това е и повода лихвите да останат ниски и Европейската централна банка няма да се намеси, с цел да ги контролира, тъй като задачата е да се подтиква потреблението ", е неговото мнение.

Петър Андронов уточни, че има растеж на потребителските заеми от 20% и на ипотечните от 16 на 100, което наред с ниските равнища на безработицата, е знак за непоклатимост. Банкерът посъветва хората да не теглят заеми единствено тъй като лихвите са ниски, а когато имат потребност от това.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР