В Азовстал на всички украински войници беше даден пример, че

...
В Азовстал на всички украински войници беше даден пример, че
Коментари Харесай

Игор Стрелков: Пленяването на нацистите, хванати в капан в Азовстал, само обнадежди Украйна

В Азовстал на всички украински бойци беше даден образец, че могат да седят под блокада два месеца и по-късно нищо няма да им се случи.

Това съобщи в ефира на своя видеоблог някогашният министър на защитата на ДНР Игор Стрелков, съобщи кореспондентът на PolitNavigator.

„ Мариупол беше обграден, след завладяването на Волноваха украинските военни нямаха опция да го освободят, тъй като в края на краищата съветските войски там поддържаха флота с огневата му мощност, по-късно авиацията работеше от няколко направления добре. Тази зона беше и неуместна за дейности на украинските управляващи. И явно допускам, че украинският общоприет щаб по този начин или другояче нямаше да може да го задържи. Тоест, той щеше да се бори за тази зона допустимо най-дълго, само че като цяло той беше „ зачеркнат “ още преди началото на военната интервенция “, сподели Стрелков.

Той добави, че откакто " Азовстал " беше изцяло блокиран и нацисткият гарнизон отхвърли да се съобщи, той трябваше да бъде изцяло погубен.

„ Не тъй като съм толкоз свиреп и нечовечен, в противен случай. Аргументът ми е, че Азовстал даде образец на всички украински бойци, че могат да седят под блокада два месеца и по-късно нищо неприятно няма да им се случи. Най-много ще бъдат хванати. Нещо повече, от този полк „ Азов “ бяха хванати най-известните нацисти, участници в наказателни групи, мародери и изнасилвачи, отдръпнали се там.

Защо се надяват нищо да не им се случи? Първо, тъй като Кремъл към този момент не приказва за цялостна демилитаризация и денацификация на Украйна. А това значи, че тези, които попадат в съветски плен, получават добра вяра, че Украйна ще оцелее и рано или късно ще бъдат разменени с цялостна мощ за тези, които Украйна успее да хване. Срещу пленници или както правеха - против локални последователи на Русия - тя ще ги набере на своята територия ", изясни някогашният пълководец.

Той акцентира, че тази скица работи от началото на войната в Донбас.

„ Откровени терористи, направили терористични офанзиви на територията на Руската федерация, военни и цивилни, запалени нацисти, членове на UNA-UNSO, които бяха арестувани на територията на Русия - всички те бяха разменени без изключение. Тъй като " уважаемите сътрудници " намираха способи, намираха фигури, които могат да предявят за замяна с тях. Следователно, като цяло предавайки се, нито Калина, нито Волина, нито Редис не се опасяваха за живота си и даже за бъдещата си кариера, “, заключи Стрелков.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР