В ъзможно е да мислите, че това да добавите още

...
В ъзможно е да мислите, че това да добавите още
Коментари Харесай

7 причини да започнете да ядете чушки всеки ден

В ъзможно е да мислите, че това да добавите още един зарзават към вашата диета няма да има огромно значение, само че се оказва, че не е тъкмо по този начин. В зеленчуците има толкоз доста витамини и минерали, че те могат да предотвратят някои неприятни здравословни проблеми. Оказва се, че чушките са тъкмо подобен зарзават, описват във видео на канала във.

Вижте няколко създатели аргументи да започнете да ядете чушки всеки ден и това да усъвършенства здравословното ви положение!

1. Дефицит на желязо

Чушките са добър източник на желязо и са богати на витамин С, който оказва помощ за по-доброто му асимилиране. Дефицитът на желязо е една от най-честите аргументи за анемия. Хората, които страдат от недостиг на желязо, може да се усещат по-често изтощени. Така че яденето на чушки може да помогне за попречване на тези проблеми, изключително в случай че ги ядете с храни с високо наличие на желязо, като месо или спанак.

2. Проблеми с очите

Чушките са богати на витамин А и каротеноиди, по-специално лутеин и зеаксантин, които могат да оказват помощ да поддържате очите си здрави. Те могат да предпазят ретината ви от окислителни увреждания и даже да понижат риска от свързани с възрастта очни болести, катаракта и слепота.

3. Увредена кожа

Витамин С също играе значима роля в производството на колаген, което поддържа кожата ви да наподобява млада и здрава. Ако не получавате задоволително от този витамин, има по-голям късмет да имате суха кожа и повече бръчки. Недостигът на витамин С може също да докара до елементарно наблягане и по-бавно укрепване на раните ви.

4. Сърдечни проблеми

Лизопенът е един от каротеноидите, които се съдържат в чушките. Този съставен елемент може да помогне за възстановяване на вашето сърдечно-съдово здраве и предотвратяването на инсулти. Той поддържа сърцето ви крепко, като оказва помощ да контролирате кръвното си налягане и да регулирате равнищата на холестерола.

5. Разширени вени

Капсаицинът е деен съставен елемент, който участва в чушките. Той има антиоксидантни, антимутагенни, антиканцерогенни и имуносупресивни свойства и може да помогне за попречване на образуването на нови разширени вени, в случай че се храните постоянно с чушки.

6. Слаби кости

Чушка със междинна величина съдържа 6% от целесъобразното на ден количество манган. Този детайл, дружно с цинка и медта, е от значително значение за здравето на костите. Освен това витамините С и К имат противовъзпалителни свойства и могат да оказват помощ за попречване на остеопороза.

7. Проблеми с храносмилането

Чушките са добър източник на диетични фибри. Те поддържат здравето на червата и даже оказват помощ да предотвратите някои стомашно-чревни разстройства. Диетичните фибри, дружно с обстоятелството, че към 90% от чушките са вода, също могат да оказват помощ при загуба на тегло.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР