В автономните автомобили е бъдещето на автопроизводителите? Според тази визия тогава човекът

...
В автономните автомобили е бъдещето на
автопроизводителите? Според тази визия
тогава човекът
Коментари Харесай

Има ли страх от автономните автомобили в Германия?

В самостоятелните коли е бъдещето на автопроизводителите? Според тази визия тогава индивидът ще е единствено пасажер, а работата по ръководството на колата ще се извършва от компютри. Изкуственият интелект (AI) също все по-често ще поема командването по улиците. Но по какъв начин всъщност шофьорите одобряват това? Наистина ли искат да се откажете от кормилото?

AutoScout24 искаше да разбере това и дружно с Innofact организира представително проучване сред немските притежатели на автомобили. Като цяло 53 % от германските притежатели на коли, всъщност болшинството, се обявяват против утвърждението на автономни превозни средства по пътищата на Германия, а единствено 47 % са за.

Особено дамите и водачите на възраст над 50 години не желаят да знаят нищо за новата технология. 64 % от жените казват, че могат да се оправят без компютър на кормилото, а единствено 36 процента приветстват самостоятелното шофиране. Мнението на мъжете е по-различно - единствено 42 процента от интервюираните отказват автомобилите без водач, 58 % са за тяхното налагане.

Какви са аргументите за скептицизма? Една трета от интервюираните споделиха че предпочитат да карат сами. Това е решаващият миг, изключително за дамите и възрастните хора - 43 % от шофьорите на възраст над 50 години отказват компютърни коли поради тази причина. Освен това 17 % от германските притежатели на автомобили вярват, че технологията ще докара до повече произшествия и затова са против. И 16 % считат че инвестициите, които отиват в автономни автомобили, вървят в неверната посока.

Има и основателни аргументи в изгода на автономното шофиране. 30 % от собствениците на коли изразяват надеждата си, че технологията ще доведе до по-голяма пътна сигурност в дългосрочен проект. Една четвърт (24 процента) виждат стопански аргументи за одобрението на самостоятелни превозни средства в Германия и споделят че германската автомобилна промишленост не трябва да подценява и пропуща връзката с тази технология.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР