В австрийския град Залцбург започва двудневна неформална среща на върха

...
В австрийския град Залцбург започва двудневна неформална среща на върха
Коментари Харесай

Европейските лидери ще обсъдят кризата с мигрантите, делото Скрипал и Брекзит

В австрийския град Залцбург стартира двудневна неофициална среща на върха на водачите на страните от Европейския съюз.

Очаква се главните тематики да бъдат миграционната рецесия, договарянията по излизането на Англия от Европейски Съюз и обстановката към отравянето в Солсбъри на Сергей Скрипал и щерка му Юлия.

Събитието ще стартира с работна вечеря, по време на която водачите на 28-те ще обсъдят миграционната рецесия, която за трета година продължава да е измежду най-актуалните проблеми на Евросъюза.

Неназован източник от Съвета на Европейски Съюз обаче предизвести, че " не трябва да чакаме пробив в Залцбург " по този въпрос.

Очаква се английският министър председател Тереза Мей да запознае ръководителите на останалите страни от Евросъюза с развитията по делото Скрипал. Вероятно Мей ще помоли водачите да вкарат нов механизъм за наказания при потреблението на химическо оръжие.

Втората част от срещата в Залцбург ще премине без присъединяване на Лондон. Останалите 27 страни ще обсъдят между тях финалната фаза на договарянията за " Брекзит ", който би трябвало да бъде сбъднат след по-малко от шест месеца.

" За страдание вероятен е сюжет, при който няма да бъде реализирано съглашение. Ако обаче действаме отговорно, то ще съумеем да избегнем злополуката ", означи ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР