В австрийския град Залцбург 106 студенти ще повторят изпита си

...
В австрийския град Залцбург 106 студенти ще повторят изпита си
Коментари Харесай

Техническа грешка на ВУЗ праща студенти на поправителен в Австрия

В австрийския град Залцбург 106 студенти ще повторят изпита си по европейско право. Всички те в началото са получили отлични оценки със стопроцентово сходство на тестванията. След инспекция се оказало, че този впечатляващ резултат се дължи не на знанията им, а на неточност при отпечатването на изпитните формуляри. На тях са се разпознавали правилните отговори.


На 28.02. в Юридическия факултет на университета в Залцбург се организира изпит по европейско право. Точно месец по-късно студентите почуват мейл, че изпитът им се анулира. Причината са формулярите за теста.
Ивон Супан, студент по право в Университета в Залцбург: Не разбирам, за какво не е осъществена инспекция преди изпита, а би трябвало в този момент ние студентите да изкупуваме непознати неточности.
В мейла, който са получили студентите написа, че не са им поставяли оценки и все едно, че не са явявали на изпит.
Ерих Мюлер, зам. шеф на Университета в Залцбург: Грешките постоянно са срамни, няма две отзиви. Няма предумисъл в случилото се и то е доста неприятно за нас. Приемаме го като даденост и се опитваме да създадем най-хубавото в тази обстановка.
За студентите остава утехата, че няма да чакат дълго за датата на повторното препитване. Изпитът по европейско право в Залцбург ще се организира в края на април.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР