В австрийската столица беше открита най-голямата ледена пързалка на открито

...
В австрийската столица беше открита най-голямата ледена пързалка на открито
Коментари Харесай

Във Виена откриха най-голямата ледена пързалка на открито в света

В австрийската столица беше открита най-голямата ледена пързалка навън в света, известна като " Виенска ледена фантазия ", която се е трансформирала в едно от най-предпочитаните места за развлечение и спорт в центъра на Виена през зимата, оповестиха от Ойроком-ПР София, част от мрежата за интернационалните връзки на Община Виена.

На повърхност от 8500 квадратни метра дребни и огромни могат да се забавляват всеки ден от 10 до 22 часа. 
От януари до март всяка година площадът пред Виенското кметство се трансформира в голяма ледена пързалка за феновете на кънки от всички възрасти. Осветената фасада на кметството се преобразява в баснословен декор на " Виенската ледена фантазия ". През 2019 година " Виенската ледена фантазия " стана първата в света мобилна ледена пързалка на два етажа. Специалната платформа Sky Rink, която работи и през този сезон, дава опция да се карат кънки нависоко. 

Вълшебна ледена пътека води през огромния парк пред постройката на кметството. На разположение на посетителите са 2000 чифта кънки и 300 защитни каски чартърен, както и многочислени щандове с гастрономически специалитети. Децата от всички детски градини и учебни заведения имат опция да се пързалят гратис от понеделник до петък от 10 до 16 часа. Около 45 000 деца се възползват от тази акция всяка година. Билетът за четири часа пързаляне за възрастни е 8,50 евро, а цената на детския билет е 6 евро. Билетите могат да бъдат купени и онлайн, като по този начин се икономисват и 10 % от цената им. За най-малките още веднъж работи пързалка с повърхност от 120 кв.м., която е безвъзмездна.
Тази година " Виенската ледена фантазия ” ще остане отворена до 5 март. Цялата информация може да бъде открита на уеб страницата на ледената пързалка Wiener Eistraum. /АКМ/
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР