В Австрия вече са в сила строги мерки срещу COVID-19,

...
В Австрия вече са в сила строги мерки срещу COVID-19,
Коментари Харесай

Заведенията в Австрия вече приемат само ваксинирани и преболедували COVID-19

В Австрия към този момент са в действие строги ограничения против COVID-19, които на процедура основават обсада сред неимунизираните и обществения живот. Много от местата, които до момента бяха налични с проби, към този момент могат да бъдат посещавани единствено от ваксинирани или преболедували вируса. До стягане на ограниченията се стигна поради внезапно повишаване на новите случаи.

Ресторанти, кафенета, културни и спортни събития към този момент могат да бъдат посещавани единствено от имунизирани или преболедували COVID-19. Изискването важи също за фризьорски салони и ски лифтовете.

Опцията " тестване против имунизиране " към този момент е допустима единствено за младежи сред 13 и 15 годишна възраст. А за по-малките рестриктивните мерки не важат.

Властите дадоха 4-седмичен гратисен интервал за имунизираните с една доза, през който те ще могат да показват негативен тест.

Австрийските управляващи трансформираха и разпоредбите на документите. Те ще важат 9 месеца след втората доза, а не една година.

Около 64 на 100 от възрастното население на Австрия е имунизирано изцяло против COVID-19, което се приема като невисок % за целия Европейски съюз.

След дни на повишаване на новите случаи, в петък Австрия съвсем доближи върха от предишния ноември - с регистрирани към 9400 новозаразени. Очаква се тази седмица броят на новите случаи от COVID-19 да продължава да пораства.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР