В Австрия след седмица отварят врати началните училища и прогимназиите,

...
В Австрия след седмица отварят врати началните училища и прогимназиите,
Коментари Харесай

На училище в Австрия след края на карантината

В Австрия след седмица отварят порти началните учебни заведения и прогимназиите, а завръщането на учениците в час ще става по повсеместен модел, създаден от управляващите. Според разпоредбите, в класните стаи ще влизат най-много по 18 възпитаници. Класовете ще бъдат разграничени на две групи, с цел да бъдат обезпечени нужните условия, гарантиращи сигурността на децата против болест. Министерството на образованието предлага седмични ротации сред двете групи, като се следва график, при който първата група да има три присъствени дни, а втората - два. Всяка седмица групите си разменят реда на вървене в учебното заведение, с цел да се получат по пет присъствени дни на две седмици. В останалото време учениците ще се приготвят сами в къщи.
Автономията на учебните заведения разрешава използване и на други модели, само че те трябва да са съобразени и с опциите на родителите да гледат децата, когато не са на учебно заведение, прецизират от министерството. Учебният проект ще се извършва без занятията по физическо образование и без програмата за пеене в часовете по музика, написа Българска телеграфна агенция.
Децата в прогимназиалния курс евентуално ще учат и след обяд, като групите се редуват на седмична база. До края на образователната година, която приключва при започване на юли, не се плануват класни работи. Тестове ще се вършат също единствено по изключение, изпити за повишение на оценката ще се провеждат единствено по избор.
Коригира се решението, че в началното учебно заведение няма да има повтарящи възпитаници. Както всички останали, при една слаба оценка и най-малките ще могат да преминат в горна степен условно, а при повече слаби оценки учителският съвет взема решение дали ученикът ще повтаря класа.
Промени има и в графика за банкет на кандидат-студентите. Приемният тест за университетите по медицина няма да бъде на 3 юли, както бе планувано. Вероятно той ще се организира на 14 август, само че според от епидемиологичната конюнктура може да бъда плануван и в седмицата сред 28 септември и 7 октомври. До този миг искащите да положат тест за медицинските университети във Виена, Грац, Инсбрук и Линц са 17 600 души.
Отложени ще бъдат и всички останали кандидатстудентски изпити с повече от 200 участници. Новите дати ще бъдат планувани след 1 август.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР