В авиационната катастрофа в сряда, 2 март, в която участва

...
В авиационната катастрофа в сряда, 2 март, в която участва
Коментари Харесай

ТРАГЕДИЯ: 8 души загубиха живота си, след като румънски МиГ изчезна край Черно море

В авиационната злополука в сряда, 2 март, в която взе участие хеликоптер IAR 330-Puma, осем военнослужещи изгубиха живота си. Освен петимата членове на първичния информационен екипаж, алпинистът на борда и двама спасители в морето като част от румънските военноморски сили, предава румънското Министерство на защитата.

Румънски МиГ-21 изчезна от радарите по време на наблюдаване в Северна Добруджа, оповестява Министерството на защитата на Румъния. Все още текат издирвателно-спасителните дейности на водача на МиГ 21 Лансер. Изпратеният хеликоптер избавителен IAR 330-Puma с 5-ма души екипаж се е разрушил, малко откакто водачът докладвал за неприятни метеорологични условия.Лейтенант-командир Богдан Флорин, 41-годишен водач, ангажиран от 2003 година, имал над 1500 часа полет, бил женен и имал три деца.
Изтребителят e изхвърчал в 19:50 часа, само че изгубил връзка с кулата 10 минути по-късно – към 20 часа. Пилотът и самолетът към момента са в неопределеност към часа на издание на дописката.

Спасителният хеликоптер е изхвърчал в 20:21 часа, с цел да търси изтребителя, само че към 20:44 часа сигналът му също е изгубен.
Министърът на националната защита и началникът на щата на защитата изричат надълбоко страдание за трагичното събитие и са със фамилиите на починалите военнослужещи.

В четвъртък, 3 март, във всички военни елементи в страната и в тези, ситуирани отвън националната територия, ще се проведат военни и религиозни церемонии в чест на починалите воини.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР