В Аулата в Ректората на Софийския университет се проведе церемонията,

...
В Аулата в Ректората на Софийския университет се проведе церемонията,
Коментари Харесай

Даниел Петров е победител в категорията „Стопански науки“ на конкурса „Студент на годината“

В Аулата в Ректората на Софийския университет се организира церемонията, която чества триумфите на студентите и докторантите на най-старото българско висше учебно заведение.

Конкурсът „ Студент на годината ” е най-престижното събитие, което Студентският съвет годишно провежда. Той се организира под патронажа на ректора на Алма матер и има за цел да подкрепи развиването на студентите и докторантите и да отличи най-хубавите от тях.

На събитието участваха ректорът на Софийския университет проф. дфн Анастас Герджиков, заместник-министърът на образованието и науката проф. Генка Петрова, ръководителят на Студентския съвет Антонио Стоичков, декани, преподаватели, представители на настоятелството на Университета, студенти и техните посетители. Церемонията се излъчваше онлайн и във фейсбук страницата на Студентския съвет.

Тази година в състезанието участваха 115 студенти, разпределени в 12 категории. В категория „ Стопански науки “ победител е Даниел Петров. Той е притежател на стипендията „ Заедно Напред “ на FEBA Alumni Club и стипендията на ДЗИ „ История с бъдеще “. В момента Даниел Петров е заместник-председател на студентската организация „ Бизнес Клуб “ и взе участие ефективно в развиването и разрастването на студентската общественост на Стопанския факултет посредством образуване на разнообразни културни и екологични мероприятия. Страстта му към фотографията му донесе и премия в конкурса-фотоизложба „ Еразъм+ със Стопанския факултет на Софийския университет: прозорец към моята Европа “. Негов труд на тематика „ Поуките за стопанската система и образованието от пандемията COVID-19 “ бе отличен с грамота за сполучливо показване в седемнадесетия конкурс „ Млад икономист “ 2021. Сред последните му изяви е и номинацията му в категория Маркетинг, Реклама и PR в състезанието „ Talent of the Year “, проведен от To The Top Agency.

В категорията „ Стопански науки “ на второ и трето място бяха класирани Димитрина Василева, студент в Министерство на правосъдието „ Бизнес администрация – ръководство и предприемачество “ и Каролина Върбанова, студент в Министерство на правосъдието „ Приложна иконометрия и икономическо моделиране “ на британски език. Димитрина Василева се показва чудесно по образователните дисциплини в магистърската стратегия, като преди този момент приключва компетентност „ Компютърни науки “ във Факултета по математика и информатика на Софийския университет, където като студентка взе участие в преподавателски екип и води практикуми по програмиране като хоноруван помощник. В момента е част от екип, виновен за създаване на програмен продукт в автомобилната промишленост. Димитрина Василева е в развой на узаконяване като Scrum master.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР