В аудитория 272-ра на Софийския университет Св. Климент Охридски започна

...
В аудитория 272-ра на Софийския университет Св. Климент Охридски започна
Коментари Харесай

Темата ”Пътят” се падна на кандидат-журналистите в СУ

В публика 272-ра на Софийския университет ”Св. Климент Охридски ” стартира кандидатстудентският писмен изпит по публицистика, за който 416 претенденти са подали заявление за явяване.
Кандидат-студент изтегли тематиката " Пътят ", по която пишат всички, явили се през днешния ден на изпита. Бяха изтеглени и две контролни тематики - " Промяната във вашите ръце " и " Капани на връзката ", заяви пресцентърът на висшето учебно заведение.

Заместник-ректорът на СУ проф. Ренета Божанкова е приветствала бъдещите студенти на Софийския университет и е изразила убеденост, че ще се показват чудесно на изпита. Пожелала им е да подредят добре думите и мислите си и да провеждат по този начин времето си, че да съумеят да напишат всичко, което им подскажат знанието, умеенето да си служат със словото и разбирането им за днешния свят.

В балообразуването на бакалавърските стратегии по " Журналистика " и " Връзки с обществеността " влизат оценките от писмения и от устния изпит по публицистика. От тази година в специалността " Книгоиздаване " ще се взима единствено по-високата оценка от двата конкурсни изпита, а не сборът, както беше до момента в изискванията за банкет. Вече ще има опция по желание за кандидатстване в тази компетентност с оценките от матурите по " Български език и литература ", " История и цивилизация ", " Философски цикъл " и непознат език.

Непроменено остава условието до вербален изпит по публицистика да се позволяват издържалите писмения изпит с оценка не по-ниска от добър /3,50/.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР