В Атина се проведе военен парад с участието на бронетехника

...
В Атина се проведе военен парад с участието на бронетехника
Коментари Харесай

Военният парад в Гърция премина под знака на изострянето на отношенията с Турция

В Атина се организира боен церемониал с присъединяване на бронетехника и авиация в чест на националния празник – Деня на независимостта на Гърция, предава РИА Новости, представена от Фокус.
На 25 март Гърция отбелязва началото на революцията от 1821 година, в следствие от която страната се освобождава от господството на Османската империя (след намеса на интернационална коалиция, отпред с Русия, провокирана от „ клането на остров Хиос “ – бел. „ Фокус “)
През тази година военният церемониал мина на фона на внезапното изостряне на връзките с Турция и бе съпроводен от заявки на ръководителите на страната и държавното управление за решимостта им да пазят Гърция, нейния суверенитет и териториалната й целокупност при положение на експанзия.
„ Ние сме народ на мира, другарството и демокрацията, учредени на цялостното почитание на интернационалното и европейското право “, съобщи президентът Прокопис Павлопулос, който по традиция взе присъединяване във военния церемониал в Атина.
„ Готови сме да пазиме нашата независимост, нашите граници, нашата териториална целокупност и суверенитета на нашата татковина и нашето огромно европейско семейство – Европейският съюз “, съобщи Павлопулос пред публицистите след края на парада.
Министърът на защитата Панос Каменос, както към този момент организация „ Фокус “ осведоми, даде обещание да „ смаже “ всеки, който сложи под въпрос суверенитета на Гърция и замисля проекти за пресъздаване на „ Великата Османска империя “.
Каменос представяше гръцкото държавно управление на парада, защото премиера Алексис Ципрас беше на остров Псара в Егейско море. Военният министър се обърна с апел към политическите сили в Гърция да оставят настрани политическата борба и да се обединят. Освен това, той прикани за поддръжка приятелите и съдружниците на Гърция за двамата гръцки военни, намиращи се в турски затвор в град Одрин „ в нарушаване на всички правила на интернационалното прави и на всички правила на демокрацията “.
Това не е просто завление, нужни са дейности и в този момент ние ще забележим нашите другари и съдружници “, съобщи министърът на защитата на Гърция.
На парада бяха показани танкове, бронирани машини, самоходни артилерийски установки (САУ), машини с съветски противотанкови ракетни комплекси „ Корнет “ и „ Фагот “, техника за Противовъздушна отбрана, инженерни и противопожарни елементи. Били са показани и гръцките безпилотни летателни апарати Pegasus.
Освен това, по улиците минаха маршове на военнослужещите от сухопътните елементи и военноморските сили, спецназ, пожарникари и служители на реда. Няколко подразделения са били в униформи от началото на XX век.
Над града прелетяха военни самолети и хеликоптери, в това число тежки военно-транспортни „ Чинук “.
На парада са участвали дипломати и военни аташета.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР