В астрологията знаците се делят на кардинални, фиксирани и променливи.

...
В астрологията знаците се делят на кардинални, фиксирани и променливи.
Коментари Харесай

Кои са кардиналните, фиксирани и променливи знаци в астрологията?

В астрологията знаците се разделят на съществени, закрепени и променливи. В тази публикация ще разбираем за другите категории и с какво са присъщи те: 
Какви са Кардиналните знаци?
Кардиналните знаци са: Рак, Везни, Овен, Козирог.
Кардинал е всичко за надзор. Не че това постоянно се превежда като лидерска роля, макар че Овенът е по-често на това място. Всъщност, става въпрос за нуждата да направляваме външната си среда. Обикновено тези знаци са първите, които се изправят и поемат отговорност заради този фактор и са известни като основателите на зодиака. Не можем да стартираме доста от нищо без тези Кардинални знаци и до момента в който всеки от тях поема контрола върху живота по друг метод - Ракът е вкъщи, Везните е обществена сцена, Овенът е бизнес, а Козирогът е пари - става въпрос и за концепциите, които те донесе на масата. За Рака е значимо да има надзор над дома и фамилията им, до момента в който Овенът би трябвало да се усеща като одобрен в света на бизнеса. Везните желаят да бъдат онази обществена пеперуда, която отива където желае и когато желае, до момента в който Козирогът събира пари за всеки случай. Като упражняват надзор във физическия си живот по тези способи, те се усещат по-сигурни и сполучливи.
Кардиналните знаци са специалисти и се впускат в нови планове, без да се нуждаят от защитна мрежа. Те просто се доверяват, че могат да летят, а в случай че не го създадат, се качват назад и се пробват още веднъж в нещо друго. Поради това тези знаци са склонни да намират огромен триумф в живота; обаче, както при всичко в естествения свят, има баланс заради потребността им да управляват прекалено средата си. За страдание, сенчестата страна на съществените знаци е прекомерно контролиращата природа, в която те не разрешават на другите да бъдат себе си или усещат нуждата всичко да бъде по техния метод. Въпреки че, огромна част от това може да се разсее, до момента в който се учат и напредват по своя витален път, това е и повода да е значима от позиция на връзките. 
Какви са Фиксираните знаци?
Те са: Лъв, Телец, Водолей, Скорпион.
Докато Кардиналните знаци са склонни да управляват външната си среда, Фиксираните знаци са известни с по-голям надзор върху прочувствения или вътрешния си свят. Заради тези признаци те не се приспособяват към смяната доста добре, изключително във физическия си живот. Но за разлика от Кардиналните знаци, които няма да подхващат дейности, с цел да разклатят нещата по един или различен метод, Фиксираните знаци просто си вкопават петите в земята и не мърдат. Тези знаци са склонни да се концентрират повече върху персоналния си живот и най-важните за тях в опит да запазят стабилността. Те процъфтяват, знаейки какво да чакат в живота си, и се вкореняват в привързването на личното си достолепие и убеждения към това, което се случва. Поради това тези Фиксирани знаци могат да заседнат в предишното или да не могат да продължат напред от нещата, които другите (или те самите) са създали. За страдание, до момента в който Кардиналните знаци са загрижени за физическата си среда, Фиксираните знаци доста желаят нещата да останат в ред в техните мозъци и системи от вярвания. Когато споделяме, че хората могат да бъдат нашият най-лош призрачен сън, на никое място по-вярно не е това от мозъка на Фиксираните знаци. За тези знаци същинският им разум в последна сметка ги задържа, даже в случай че е по разнообразни способи: Лъв прости, Телецът схваща, Водолеят е негативност, а Скорпионът е безполезност. Въпреки това, до момента в който се научават да управляват тази своя сянка, те също са склонни да израстват от навика да имат вяра в най-лошото за себе си и другите. Докато с времето тези качества са склонни да бъдат преработвани, Телецът може в действителност мъчно да се ангажира с другите, тъй като счита, че постоянно са прави, което може да се окаже снизходително за другите. Лъвът мъчно се открива на другите, което значи, че би могъл да саботира редица връзки, до момента в който осъзнае, че би трябвало да остави личната си горделивост настрани, с цел да открие това благополучие, което търси. Водолеят би трябвало да преодолее страха, че най-лошият сюжет е неминуем, и вместо това да се научи да рискува, мислейки, че е допустимо всичко да върви по-добре, в сравнение с би могло да възнамерява. Скорпионът обаче е в сходна лодка и от време на време може да се изгуби в личните си мисли, изключително в тъмните, където се чуди дали ще остане вечно сама или е почтена за обич. За тези признаци е значимо освен да имат еластичен сътрудник в живота си, само че и някой, който ще им помогне да се откъснат от личните си демони и да им помогне да видят, че животът съществува отвън това, от което се опасяват.
Какви са Променливите знаци?
Те са: Близнаци, Дева, Стрелец, Риби.
Най-накрая чуваме за знаците, които вършат най-хубавите сътрудници за всички! Предимството номер едно на тази модалност е, че те са гъвкави. Това е значимо качество, което би трябвало да притежавате, защото разрешава на тези знаци да се приспособяват към външната си среда с лекост и поток. Едно от значимите качества на променливите знаци обаче е, че те също се нуждаят от солидна основа в живота си. Това е тяхната работа в сянка - мислейки, че би трябвало да бъдат в партньорство с някого, с цел да имат корените, които изискват, с цел да бъдат толкоз гъвкави, колкото са склонни да бъдат. Тези знаци са уязвими на външни въздействия и сила, повече от други знаци, просто заради тяхната адаптивна природа. Почти като че ли са по-порести от другите знаци, позволявайки им да поемат повече от света и хората към тях, даже в случай че наподобява друго.
Девата е физически живот, Близнаците са мисли за другите, Стрелецът е разпръскване, а Рибите носят маска. Девите ще им е по-трудно да не бъдат персонално наранени в токсична работна среда, до момента в който Близнаците не биха могли да работят, тъй като се тормозят, че хората приказват за тях. Но Стрелецът не прави никаква работа, до момента в който търси нови вероятности в обществените медии, а Рибите са там усмихнати, като че ли всичко е наред, само че се промъква до банята да плаче, тъй като се усещат толкоз съкрушени. Друга сянка на тази модалност е, че те могат да се впият в заобикалящата ги среда - неумишлено, а тъй като са толкоз адаптивни. Понякога това са признаците, които в последна сметка трансформират кои са поради това къде са или кои са в близост, без да осъзнават по-късно, че в действителност не са същинското си аз. С течение на времето и преминавайки през уроците, които животът носи тези знаци, те постоянно са в положение да осъзнаят, че тяхната еластичност в действителност е част от техните корени, което им разрешава да спрат да бъдат хамелеон. 
Източник:

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР