В Асеновград избухна сбиване между тумба роми от квартал Лозница

...
В Асеновград избухна сбиване между тумба роми от квартал Лозница
Коментари Харесай

Треньорите и Биляна за циганския терор в Асеновград: Беше като на война! Нападнаха ни с дървета, колове и брадви, влачеха мъж с кола, крещяха, че ще режат глави!

В Асеновград избухна сборичкване сред тайфа роми от квартал „ Лозница ” и състезатели от клуба по кану-каяк „ Асеновец ”. Конфликтът сред ромите и гребците, почнал в късния следобяд в понеделник в региона на язовир „ 40-те извора ”, където кануистите и каякарите от детско-юношеската школа на „ Асеновец ” провеждали постоянна подготовка. Разпрата е почнала, когато две от девойките от тима са били нападнати и удряни от роми, плажуващи на язовира. По-късно спорът се придвижва в Асеновград. Едно от девойките, намирало се в центъра на спора, е Биляна. Тя описа за ужаса пред bTV. „ С моята другарка карахме двойка. Трябваше да излезем на брега, само че там имаше роми. В началото ни споделиха да ни оказват помощ, само че след това започнаха да ни се смеят. След това започнаха да ни замерят с топки и камъни, да плуват след нас и да почват да ни обръщат. След това казахме на друго момиче да извика треньора, тъй като се изплашихме. Ромите крещяха, че желаят да ни убият и удавят”, описа Биляна.

Един от треньорите пристигнал и попитал ромите какво се случва, само че те го нападнаха с камъни и столове. „ Разбрах, че има проблем на другия бряг. И потеглих натам. Попитах ги какво става, само че те започнаха да ме замерят с камъни. Замеряха ни с кой каквото види. С нас имаше дребни деца. Не знаехме какво да вършим. Взеха ни греблата и започнаха да ни удрят с тях”, описа треньорът Йордан. Той сподели редица пострадвания по ръцете главата и тялото си. „ Никой не сме предизвикали, обиждали или сме търсили физическа разправа”, сподели още Йордан.

На собствен ред другият треньор Иван описа: „ Тръгнаха към нас с камъни и железни столове. Първо започнаха да налитат на децата. Започнахме да ги пазим, тогава те налетяха и нас. Взеха ми греблото, постановяваха мен, сътрудниците и децата с него. Спасихме се от обстановката, когато пристигна нашия сътрудник Георги, който им притегли вниманието и ние успяхме да се изтеглим”. „ Много свиреп биеха. Мислех, че в Асеновград всичко е завършило. Но там са ги причакали с дървета, колове и брадви. Това се случва пред черквата. Пред болничното заведение също са се събрали 50 индивида. Било е като на война”, описа на собствен ред Камен Куцеев.

Треньорът Йордан описа още, че ромите се заканили, че ще му отрежат първо неговата глава, а по-късно ще бъдат обезглавени и децата. А след това и клубът им ще бъде опожарен.

Също стана известно, че ром е влачил различен мъж с колата си най-малко 5 метра. Майка на едно от битите деца също се включи в разговара. Беше нещо ужасно. Бяхме 5 души против 50 роми. Съпругът ми също пострада. Опитаха се да ни прегазят с кола. Синът ми е потърпевш тежко. Бит е с железен кол. Детето ми е доста уплашено. Няма да го пусна към този момент да тренира. Изпитваме боязън, сподели дамата.

„ Нашите чиновници са работили съответно. Има 8 души арестувани. Тези дейности са се случвали пред очите на доста жители, само че никой не е подал сигнал. За нас е значими да има подаден сигнал, с цел да може нашата реакция да бъде бърза и съответна.”, сподели основен комисар Христо Терзийски в студиото на малкия екран.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР