В ърховната касационна прокуратура взе на специален надзор досъдебното производство

...
В ърховната касационна прокуратура взе на специален надзор досъдебното производство
Коментари Харесай

Прокуратурата: Не е установена неизправност преди полета на МиГ-29

В ърховната касационна прокуратура взе на специфичен контрол досъдебното произвеждане за случая с военния аероплан МиГ-29, който падна край Шабла на 9 юни, оповестяват от прокуратурата.

Към момента са разпитани всички участници в управлението на полета от кулите в Шабла и Балчик, водачите от самолета, пуснал целта, както и техниците.

Изяснено е, че преди полета е осъществен тест на техническото положение на самолета, при който не е открита нередовност.

Иззети са радарните картини от кулите в Шабла, Балчик, Щъркелово, от Базата за командване, ръководство и наблюдаване и Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация " (ГД ГВА), аудиозаписи на диалозите сред кулата в Шабла и водача, и кулите в Шабла и Балчик, документи по отношение на техническото положение на самолета, видеозаписи и други

Назначени са експертизи на откритите при огледите материали за съществуване на следи от гърмеж, горене, механични въздействия или за съществуването на други следи върху тях.

Инцидентът с рухването на военния аероплан стана на 9 юни при осъществяване на подготвителна задача над морската акватория на България. Веднага започва интервенция по търсенето и спасяването на водача на изтребителя, която за жалост завърши трагично - при издирването се откри, че майор Валентин Терзиев е умрял. След това това стартира интензивно търсене на "черната кутия " на падналия в морето МиГ-29. Тя беше открита на 24 юни и беше комплициран завършек на издирвателната интервенция.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР