В ареста на Пето РУ е задържан млад водач, извършил

...
В ареста на Пето РУ е задържан млад водач, извършил
Коментари Харесай

Арестуваха шофьор хулиган, избутал мотоциклетист от пътя и скъсал якето му

В ареста на Пето районно управление (на МВР) е арестуван млад лидер, направил безчинство на пътя Пловдив - Асеновград. В полицията се оплакал 41-годишен моторист, че до кръговото край село Крумово бил заставен да спре от засякъл го лек автомобил „ Фолксваген “. Веднага по-късно от шофьорското място слязъл чужд юноша, нахвърлил се върху пострадалия с желание да го избута от мотоциклета, а в битката скъсал якето му. После причинителят се качил в автомобила си и се отдръпнал в незнайна посока. По формираното досъдебно произвеждане униформените подхванали нужните дейности за изясняване на обстановката и търсене на въпросния водач. След като станала ясна самоличността му – на 24 години, последвал и неговият арест. За случая е известена Районна прокуратура – Пловдив.

Междувременно от полицията оповестиха за нова акция против нерегламентираните надпревари на мощни коли и мотори в Пловдив. През уикенда са тествани 89 автомобила, 5 мотоциклета и 112 лица. За установени нередности по Закона за придвижване по пътищата са формирани 8 акта и 15 санкции с фиш. Връчени са и 5 електронни фишове. Една от административните наказания е била и за лидер на мотоциклет с погрешно сложена регистрационна табела. За страдание след сигнал за образуване на гонки край паркинг на комерсиална верига в квартал „ Тракия “ и на три места на пътя Пловдив – Асеновград, където е видяно скупчване на повече хора, коли и мотоциклети, униформените не са съумели да заловят в крачка никой от феновете на високите скорости. Групите са се разотишли при идването на полицейските патрули.

Шофьор е в болница след пътно произшествие сред Карлово и Баня през вчерашния ден. Лек автомобил „ Опел “ излязъл вдясно отвън пътя и се блъснал в дърво, след което се обърнал. 30-годишният лидер, който пътувал самичък в автомобила, е превозен в пловдивско лечебно заведение, той е без заплаха за живота. На мъжа е взета кръвна проба за химически разбор. По случая е взето административно отношение.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР