В App Store на Apple обикновено има по-малко проблеми със

...
В App Store на Apple обикновено има по-малко проблеми със
Коментари Харесай

Над дузина уж невинни iPhone приложения се свързват с опасен сървър за малуер

В App Store на Apple нормално има по-малко проблеми със сигурността, в сравнение с в Гугъл Play Store, само че това не е спряло съмнителните приложения да се промъкнат сред пукнатините. Изследователи по сигурността от Wandera откриха 14 игри, всички от които споделят със същия сървър, употребен за надзор на малуера Golduck за Android.
Докато самите приложения наподобяват безвредни, те идват авансово заредени с реклами. Би било допустимо да се употребяват тези реклами, с цел да подмамят потребителите да дават позволение за достъп на злоумишлен програмен продукт, конфигуриран отвън App Store, споделят специалистите на Wandera.

Apple към този момент не разяснява, само че достъпът до приложенията към този момент е стеснен. Те към момента механически са в App Store, само че бяха оповестени като недостъпни в Съединени американски щати.

За Apple е относително елементарно да се оправи с подобен случай, като просто отстрани приложенията. Това обаче може да остави забележителен брой евентуални жертви, в случай че основателите решат да прокарат злотворен програмен продукт към към този момент отворените за него телефони. Sensor Tower прави оценка, че 14-те приложения са били изтеглени близо 1 милион неповторими пъти . Това са доста евентуални болести, даже в случай че единствено дребна част от тази група телефони се свързва със злотворен програмен продукт.

След всичко казано дотук, констатации като тази са още едно увещание за евакуиране единствено на тези приложения, които познавате, на които можете да се доверите, даже в случай че операторът на магазина нормално е добър при мониторинга на рисковите стратегии.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР