В Апелативен съд Бургас се разглежда мярката за неотклонение на

...
В Апелативен съд Бургас се разглежда мярката за неотклонение на
Коментари Харесай

Ето ги африканските дилъри, разпространявали дрога в Слънчев бряг

В Апелативен съд Бургас се преглежда мярката за неотклонение на 7 непознати жители упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група. Лицата са жители на Нигерия и Гана.

Групата е обвързвана с закононарушения по разпространяване на наркотични субстанции в курорта Слънчев бряг.

Престъпната активност на проведената група, формирана напълно от чужденци - граждани на Нигерия и Гана, е разрушена вследствие на взаимни дейности на чиновници от отдел „ Криминална полиция “ и бранш „ Специални тактически дейности “ към ОД на МВР- Бургас.

В интервенцията са взели участие бургаската жандармерия, Базовата научно-техническа лаборатория и отдел „ Разследване “.

Чужденците са със статут на непрекъснато пребиваващи в България.



Действали са в изискванията на ясно изразена йерархична конструкция и нелегалност. Всеки от групата имал избрана роля, като един от тях само обикалял с колело и следил за униформени или цивилни служители на реда.

Участниците в групата сменяли местата, където правили покупко-продажбите - по този начин постоянно клиентът уговарял договорка с един от участниците в схемата, плащал сумата на различен, а получавал стоката от трети.

Разпространявали са главно три типа опиати, съхранявани в специфични тайници - заровени в пясъка, скрити в храстите, както и до дребни търговски обекти, ситуирани на централната алея в " Слънчев бряг ", като мястото се променяло всеки ден, а зареждането ставало в разнообразни часове - най-много по обяд, когато по алеята имало доста хора.

Клиентите били подбирани доста деликатно, в множеството случаи се спирали на чужденци, пласирали половин доза кокаин между 120 и 160 лв., а цигара марихуана - сред 30 и 50 лева, като цената варирала според от клиента.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР