В Апелативен район (АП) - София са образувани 61 досъдебни

...
В Апелативен район (АП) - София са образувани 61 досъдебни
Коментари Харесай

Осъдиха жена за купуване на гласове в Плевенско, прокуратурата е повдигнала още 17 обвинения

В Апелативен регион (АП) - София са формирани 61 досъдебни производства, в АП-Бургас - 44; в АП-Пловдив - девет; в АП-Варна - 36; в АП-Велико Търново - седем.

Продължава работата и по други сигнали, по част от които е допустимо да се образуват нови досъдебни производства, допълват от прокуратурата.

Жена от с. Николаево, Плевен, е наказана за пазаруване на гласове. Освен това с присъдата е лишена и от право да заема избрана държавна или изборна служба за период от 3 години, оповестиха още от прокуратурата.

По формираните досъдебни производства са осъществени голям брой дейности по следствието, проучват се доказателствата.

От Министерство на вътрешните работи регистрираха, че от началото на акцията до 15.30 часа през днешния ден (29 октомври) в столичната полиция и регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи са получени общо 1649 сигнала за нарушение на изборното законодателство и политическите права на жителите. От началото на изборната акция досега са формирани 159 досъдебни производства (45 бързи и 114 - по общия ред), от тях 140 - са за нарушение на политическите права на жителите и 19 - за други нарушавания, свързани с изборния развой.

Към 15 часа на днешния ден звената " Български документи за идентичност " в Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР са издали 477 удостоверения на жители за практикуване правото им на глас. От 24 октомври досега те са общо 1350.

Оттам напомнят още, че със взаимна заповед на и.ф. основен прокурор на Република България Борислав Сарафов, министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и ръководителя на Държавна организация " Национална сигурност " Пламен Тончев бе основано Национално междуведомствено звено. То стартира да работи от деня на разкриване на предизборната акция и ще завърши своята работа 30 дни след формалното оповестяване от Централната изборна комисия на окончателните изборни резултати.

По формираните досъдебни производства са осъществени голям брой дейности по следствието, доказателствата се проучват.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР