В антологията Класика в жанра“ Михаил Вешим и Румен Белчев

...
В антологията Класика в жанра“ Михаил Вешим и Румен Белчев
Коментари Харесай

Излиза сборник с хумористични разкази по случай 75-годишнината на вестник „Стършел“

В антологията „ Класика в жанра “ Михаил Вешим и Румен Белчев събират някои от най-забавните разкази на Радой Ралин, Борис Априлов и доста други български сатирици. // Сборникът излиза по случай 75-годишнината на вестник „ Стършел “ със съставители Михаил Вешим и Румен Белчев.

През 2021 година „ Стършел “, хумористичният седмичникс име на жилещо насекомо, навърши 75 години. Това го прави най-старият български вестник, който излиза без спиране, без да е променял името и нрава си.
„ Цветовете на живота “ от Лиса Айсату илюстрира многочислените нюанси на човешкия живот
Една от най-изящните книги, които сте виждали, „ Цветовете на живота “ от норвежката художничка Лиса Айсату ще украси и бълг...

По случай знаковата му годишнина на книжния пазар се появява хумористичната антология „ Класика в жанра “със съставители Михаил Вешим и Румен Белчев (изд. „ Сиела “). Тя събира подбрани разкази от някои от най-знаменитите създатели на изданието, трансформирали се в класици на българската ирония.

В „ опит да обзет необхватното “ обилие от стършелови разкази двамата селектират 23 текста, в които се оглежда жужащата душа на обичания вестник. Сред тях са произведения на Радой Ралин, Борис Априлов, Станислав Стратиев, Йордан Попов, Мирон Иванов, Петър Незнакомов, Ясен Антов и на други сатирици от разнообразни генерации.

Макар и разнообразни литературни „ части “, всеки един от текстовете, включени в антологията, е издържал „ теста на времето “, а доста от тях са били превеждани и печатани в разнообразни задгранични медии.

Във времена, в които печатните издания са все по-застрашени от нашествието на цифровия свят, „ Класика в жанра “ със съставители Михаил Вешим и Румен Белчев се трансформира в дипломат на цяла една ера и отдава респект на някои от най-остроумните български писатели, посветили перото си на усмивката и истината в литературата.

Още от КНИГИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР