В Англия прекъснаха и отмениха мач заради расизъм само 5

...
В Англия прекъснаха и отмениха мач заради расизъм само 5
Коментари Харесай

В Англия прекратиха мач за расизъм от трибуните 5 дни след драмите в София

В Англия прекъснаха и анулираха мач поради расизъм единствено 5 дни, откакто светът охули България за деянията на 20-ина почитатели по време на европейската подготовка против " трите лъва ".

Двубоят от първия кръг на Купата на ФА сред Харинги Бороу и Йовил бе спрян и анулиран при 1:0 за гостите, откакто вратарят на домакините Валери Дъглас Пайетат се оплака от расистки обиди.

Камерунският пазач бе плют, руган и замерян с предмети от агитката на гостите, до момента в който се готвеше да пази осъществяване на дузпа.

Защитникът Коби Роу, който опита да отбрани съотборника си, също бе обиждан на расова основа. Треньорът на домакините, които са в аматьорската лига, извади тима си и гневен призна:

" Нямаше метод да оставя това да продължи. Не ми пука дали ще ме санкционират ".

Йовил също излезе от терена в взаимност, а Футболната асоциация към този момент проверява случилото се. В известие, тя ясно съобщи, че " ограниченията ще са крайни и за такива актове на дискриминация няма място във футбола. "

Организацията Kick it Out, която се бори с расизма в Англия от 20 години, също излезе със известие:

" Случилото се през днешния ден потвърждава, че и в нашата игра тук футболистите не престават да са обект на дискриминация, до момента в който пробват да правят работата си. Действията на тима и мениджъра на Харинги са почтени за почитание. Надяваме се наказванията да са подобаващи за този противен акт на дискриминация ".

Инцидентът наподобява много по-сериозен от този, който стана в София. Не може да се каже, че тук е било застрашено здравето на състезател, както и не можем да приказваме за директен контакт, храчене или удряне с предмет на футболист от трибуните.

 

Dir.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР