В Англия и Уелс днес се произвеждат местни и кметски

...
В Англия и Уелс днес се произвеждат местни и кметски
Коментари Харесай

Супер четвъртък: Ще остане ли Великобритания цяла?

В Англия и Уелс през днешния ден се създават локални и кметски избори. А в Шотландия и Уелс се създават избори за парламент. Днешният ден е именуван " Супер четвъртък " от английските медии.
Още по тематиката
Начинът, по който министър председателят Борис Джонсън се оправя с коронавирусната пандемия, и скорошните кавги към английския водач могат да се окажат основни фактори за крайния резултат от вота, отбелязва ДПА.

Избирателите в Англия и Уелс ще гласоподават за 143 локални съвета и на 15 кметски избори. Градоначалник през днешния ден ще избират жителите на Лондон. Очаква се досегашният кмет Садик Хан от Лейбъристката партия да бъде избран отново.

Избирателните секции отварят в 06:00 ч. по Гринуич и ще затворят в 21:00 ч. по Гринуич.

Резултатите от парламентарните избори в Шотландия и Уелс могат да се окажат решаващи за бъдещето на единството на Англия, отбелязва ДПА.

Очаква се Шотландската национална партия, която желае самостоятелна Шотландия, да завоюва изборите, само че не е ясно дали ще разполага с болшинство в шотландския парламент. Ако партията завоюва болшинство, тя ще даде опция на шотландците да се произнесат дали желаят Шотландия да се отдели от Англия и да стане самостоятелна страна, даде обещание партийната лидерка Никола Стърджън.

Съюзът сред двете страни продължава към този момент три века, означи Асошиейтед прес.

Стърджън обаче ще би трябвало да изчака анулацията на настоящите във Англия коронавирусни ограничавания, с цел да може да провежда нов референдум за шотландската самостоятелност.

През 2014 година 55 % от гласувалите на референдум за независимостта на Шотландия гласоподаваха за това Шотландия да остане част от Англия, напомня ДПА.

На парламентарните избори в Уелс се чака най-вече гласове да получат уелските лейбъристи, само че е допустимо те да не съумеят да завоюват болшинство в уелския парламент.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР