В Англия 14-годишната Када Джоунс е била изгонена от учебните

...
В Англия 14-годишната Када Джоунс е била изгонена от учебните
Коментари Харесай

Ученичка бе изгонена от час заради нестандартната си фигура

В Англия 14-годишната Када Джоунс е била изгонена от образователните занятия поради това, че наложителната ѝ учебна униформа към този момент ѝ била много отесняла.

В учебното заведение не се намерило пола с нейния размер. Прибирайки се вкъщи след всеобщото оскърбление, момичето плакало цели пет дни, написа в. "Сън ".



Миналата образователна година педагозите нямали нищо срещу момичето да носи отличаващата се от всички сива, плисирана пола, само че тази година те настояли да се носят сини поли, които са ушити особено за ученичките.

Директорът на учебното заведение Ричард Карлайл съобщи, че всичките възпитаници би трябвало да съблюдават едни и същи правила за обличане.

"Става дума за пола с подобаваща дължина и подобаващ материал. Полата на мис Джоунс изобщо не подхожда на учебните правила от позиция на дължината, само че учебното заведение търси униформа за нея, която да подхожда на условията ", сподели той.

Учителите обявиха, че или тя ще се учи сама в къщи, или ще облече същите облекла, като нейните съученички.

"Държат се с мен, като че ли не съм човек. Аз единствено желая да отивам на учебно заведение и да се изучавам ", споделя самата Када.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР