В американския щат Колорадо живее 12-годишният Джейдън Роджърс. Това момче,

...
В американския щат Колорадо живее 12-годишният Джейдън Роджърс. Това момче,
Коментари Харесай

Рядко заболяване превръща 12-годишно момче в жива статуя

В американския щат Колорадо живее 12-годишният Джейдън Роджърс. Това момче, както и множеството локални поданици сега, се крие от жегата вкъщи. В стаята си той гледа обичания си филм " Здрач " и играе на компютърни игри. Така наподобява един елементарен ден на момчето, само че на героя на нашата история всеки ден се постанова също и да се бори с голяма болежка: през 2013 година лекарите му слагат страшна диагноза " вродена дистрофия фасцио ", казано по-просто - синдромът на твърдата кожа.

 Фото: people.com

Лекарите показаха главните смъртоносни закани за човечеството през 21-ви век

Тази извънредно рядка болест, която доста бързо се популяризира из цялото тяло, кара кожата да се удебелява и да се втвърдява. Всичко почнало при Джейдън с дребна цицина на дясното бедро, на която внимание обърнал пастрокът му. Левият крайник на момчето към този момент се е вкаменил, както и дупето и ръцете. Освен това, поради натрупването на солиев калций в ставите той не може да се движи.
 Фото: people.com

Болестта продължава да прогресира и е съумяла да се добере до гръдния панер. Сега момчето едвам диша. Младежът се придвижва с инвалидна количка, към този момент не годи на учебно заведение и спи по 18 часа дневно поради мощните обезболяващи. Постепенно животът му от ден на ден се трансформира в същински пъкъл.

Таня единствено си обръсна краката, а след това изпадна в страшна мъка и в този момент е единствено с един крак (СНИМКИ)
 Фото: people.com

Лекарите поставят по всякакъв начин старания, с цел да спасят момчето, само че към този момент никакви усъвършенствания не се виждат. Не помаха и химиотерапията, на която бяха възлагани огромни очаквания. Медиците подозират какъв ще е крайният излаз, само че не се отхвърлят да се борят за живота му. " За първи път за тази страшна болест научихме през 70-те години. Тя се среща много рядко. За страдание Джейдън е болен от нея. От момента на откриването му до в този момент от синдрома на твърдата кожа са умряли 41 души ", споделя лекарят на Джейдън Маргарита Саеца.

За петте години на лекуване приемните родители на Джейдън са похарчили над 500 000 $. Сега те повече нямат опция да се борят за живота му. Затова те са принудени да изискат помощ от хората, пробвайки се да съберат 1.5 милиона $, с цел да реалокират Джейдън в друга клиника, където той да се подложи на едногодишен курс на терапия, основана на стволови кафези.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР