В американския щат Джорджия камион се разби в надлез, като

...
В американския щат Джорджия камион се разби в надлез, като
Коментари Харесай

Камион се блъсна в надлез и... го премести почти два метра

В американския щат Джорджия камион се разруши в надлез, като най-странното е, че вследстиве на удара надлезът се измества с съвсем два метра. Сега естакадата ще би трябвало да бъде разрушена и построена от нулата, защото към този момент не е допустимо да се възвърне сегашната структура. Междувременно придвижването по автомагистралата бе изцяло затворено в двете направления - водачите би трябвало да вършат обход от няколко десетки километра.

Камионът с огромно и най-много вдигнато ремарке се врязва в надлеза в три часа сутринта, карайки с оптималната скорост от 120 км/ч. Конструкцията на ремаркето удря надлеза, като ударът е толкоз мощен, че в следствие надлезът се реалокира от основата си с 1 830 милиметра настрана. Не е известно дали камионът е карал с повдигнатото ремарке по целия път или по някаква причина то се е вдигнало малко преди надлеза. Ремаркето също не може да бъде възобновено, само че камионът и лидерът му са невредими.

Естакадата пресича автомагистралата I-16 на към половината път сред градовете Савана и Макон. Комисарят на министерството на превоза на Джорджия Ръсел МакМъри съобщи, че най-бързият метод за отваряне на автомагистралата е просто разрушение на естакадата и възобновяване ѝ, защото структурата не може да бъде възобновена. Надлезът е изработен под формата на плътна греда, която не може просто да бъде върната обратно - тя би трябвало да бъде направена отначало. Планирано е събарянето да завърши до 21 юли, след което ще бъде отворена по една лента във всяка посока. Времето за промяна на надлеза към момента е незнайно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР