В американския град Бърлингтън, щата Върмонт, овчарско куче, сляпо и

...
В американския град Бърлингтън, щата Върмонт, овчарско куче, сляпо и
Коментари Харесай

Сляпо овчарско куче се сприятели с котка, която му стана водач ВИДЕО

В американския град Бърлингтън, щата Върмонт, овчарско куче, сляпо и с двете очи, откри лидер в лицето на котка, заяви The Mirror.

През 2019 година 28-годишният Робин Вагнер се снабдява с немска овчарка на име Блейз. При обзор от ветеринарен доктор се открило, че кучето има проблеми със зрението. Ветеринарният доктор диагностицира Блейз със слепота на едното око и предизвестява, че зрението му ще продължи да се утежнява. Скоро кучето ослепява изцяло, а два месеца по-късно дясното му око е отстранено. След това то става доста неспокойно и несигурно в себе си.

Котка на име Сатин, която живеела с Вагнер, се притекла на помощ на Блейз. След като котката мяука, кучето стопира и сменя посоката. Така тя оказва помощ на четириногия си другар да се ориентира в пространството.

„ Котката и кучето обичат да спят с нас в леглото. Преди, когато Блейз скачаше на леглото, Сатин изтичваше от стаята, с цел да избегне кучето да я настъпи. Но с течение на времето забелязахме, че Сатин остава на място и мяука мощно, тъй че Блейз да разбере, че би трябвало да спре и да я заобиколи “, споделя Вагнер.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР