В американски граничен център за задържане в тексаската пустиня децата

...
В американски граничен център за задържане в тексаската пустиня децата
Коментари Харесай

ВВС: В лагер за деца-бежанци в Тексас условията са ужасни

В американски граничен център за задържане в тексаската пустиня децата мигранти живеят в тревожни условия – заболяванията са необятно публикувани, храната може да бъде рискова и има известия за полово принуждение, откри.

През последните месеци в Съединени американски щати се следи голям растеж на мигрантите и търсещите леговище от. Насилието, естествените бедствия и обвързваните с пандемия стопански проблеми са някои от аргументите за притока, споделят специалистите.

Някои също по този начин допускат, че идването на власт на по-снизходителна администрация при Джо Байдън е асъдействало за рецесията, макар че Белият дом приканва мигрантите да не пътуват до американската граница.

Палатковият лагер във военната база Форт Блис в Ел Пасо, Тексас, е краткотрайният дом за над 2000 младежи, които са минали сами и в този момент чакат обединяване със фамилията си в Съединени американски щати.

Констатациите от следствието на Би Би Си включват изказвания за полово принуждение, огнища на ковид и въшки, часове на очакване от дете за здравна помощ, липса на чисти облекла и гладни деца, на които се сервира необработено месо.

Би Би Си беседва със чиновниците на лагера за тези условия и видя фотоси и видеозаписи, изнесени контрабандно от личния състав.

Лагерът Форт Блис се състои от най-малко 12 палатки, някои от които приютяват стотици деца едновременно.

Децата прекарват по-голямата част от деня си в палатките, като излизат за час-два на отмора или с цел да се наредят със стотици други на опашка за храна.

Служителите оповестиха на Би Би Си, че храната е била най-вече годна за консумация, само че 15-годишен юноша, който в този момент е освободен, сподели, че е бил хранен с необработено месо.

" Понякога по пилето имаше кръв, месото беше доста алено. Не можахме да понасяме глада си и го ядохме, само че се разболяхме от него. "

Разположени са и редица палатки единствено за настаняване на огромния брой заболели деца - децата са го нарекли „ Covid city “.
 Организация на обединените нации: Бежанците от войни и рецесии двойно повече за десетилетие Организация на обединените нации: Бежанците от войни и рецесии двойно повече за десетилетие
Въпреки пандемията от ковид, броят на хората, бягащи от война и гонене, е траял да нараства през предходната година, като година..

" Стотици деца са дали позитивни проби за ковид ", сподели един чиновник, който изиска да остане неизвестен, защото на личния състав е неразрешено да приказва за лагера.

В допълнение към Коронавирус, има известия за огнища на грип и стрептокок в гърлото от откриването на лагера в края на март.

А потребностите на някои деца, които се нуждаят от незабавна здравна помощ, са подценявани.

В скришен запис на среща на личния състав през май, даден на Би Би Си, чиновник описа за дете, което кашляло кръв и се нуждаело от незабавна здравна помощ.

„ Казаха„ ще го изпратим на обяд “, сподели служителят какво споделил различен член на личния състав. „ Беше чакало три часа и половина, с цел да се види с някого. “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР