В AMD се наблюдава ясен дефицит на моделите графични карти

...
В AMD се наблюдава ясен дефицит на моделите графични карти
Коментари Харесай

Sapphire пуска графичната карта Radeon RX 6750 XT Overseas Edition

В AMD се следи явен недостиг на моделите графични карти Radeon от ново потомство в междинния ценови сегмент, тъй че нейните сътрудници са принудени да попълнят гамата с решения от предходно потомство. Sapphire, да вземем за пример, към този момент показа третата версия на видеокартата Radeon RX 6750 XT, основана на GPU Navi 22. Новият артикул се споделя Radeon RX 6750 XT Overseas Edition.

Китайските ритейлъри скоро ще стартират да оферират Radeon RX 6750 XT Overseas Edition. Устройството в бъдеще може да се появи и в продажба на интернационалния пазар. Видеокартата към момента не се е появила на уеб страницата на самата Sapphire, само че нейните изображения бяха измежду рекламните материали за идната лятна ликвидация.

Според изданието ITHome, графичният чип в Radeon RX 6750 XT Overseas Edition, който включва 2560 поточни процесора, работи на периодичност от 2623 MHz в Boost-режим. Така, картата има лек овърклок от 0,9% по отношение на референтната версия на посочения модел. Игровата периодичност на GPU е 2533 MHz, което е с 38 MHz по-високо от референтната. Картата е оборудвана с 12 GB GDDR6 видео-памет и е получила солидна охладителна система с три вентилатора.

Sapphire Radeon RX 6750XT Pulse и Nitro Edition. Източник на изображението: Sapphire

Известно е, че Sapphire Radeon RX 6750 XT Overseas Edition е оборудван с двойна BIOS-система, както и два конектора за в допълнение зареждане, като при версията NITRO, пусната от производителя преди година. На собствен ред, моделът Radeon RX 6750 XT Pulse няма тази функционалност.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР