В алери Бако, 40-годишна майка на 4 деца, разказва как

...
В алери Бако, 40-годишна майка на 4 деца, разказва как
Коментари Харесай

Убийството, което шокира и раздели Франция

В алери Бако, 40-годишна майка на 4 деца, споделя по какъв начин е застреляла в тила брачна половинка си (който е и някогашен неин втори баща) Даниел Полет в нощта на 13 март 2016 година Валери е натиснала спусъка, до момента в който той запалвал колата им, а по-късно същата вечер дружно с двама от синовете си и гаджето на щерка ѝ заровили Полет с лицето надолу в горичка покрай дома им, употребявайки фенерче на телефон, с цел да осветяват злокобната сцена.

Малко повече от година по-късно полицията открива плиткия гроб. Въпросът, пред който са изправени правосъдните заседатели в този момент е

дали Валери е невъзмутим палач или прочувствено унищожена жертва .

Според поддръжниците ѝ това не е безчувствено ликвидиране, а прочувствена реакция на десетилетия ужасяващо физическо, полово и прочувствено принуждение, което тя е търпяла от брачна половинка си – водач на камион, пияч и наказан полов принудител, който стартира да я изнасилва, когато тя е едвам 12-годишна, а по-късно я принуждава да проституира.

Когато правосъдният развой стартира в понеделник отбраната на Валери съобщи, че тя е жертва, водена от инстинкт за самозапазване, която се е защитила, откакто управляващите не са съумели да я защитят. Освен това те настояват, че подсъдимата обезверено е желала да защищити 14-годишната си щерка, за която съгласно нея Даниел Полет имал проекти също да злоупотребява и да ѝ бъде сводник.

Прокурорите въпреки това приказват за преднамерено ликвидиране, акцентирайки, че Валери е признала, че и по-рано денем е пробвала да убие мъжа си като е смачкала и разтворила сънотворни хапчета в кафето му, само че той отпил единствено глътка от него и споделил, че усета е непоносим. Той декларирал, че няма да го пие.

Убийството раздели Франция

като мнозина настояват, че Валери е била жертва на редовно домашно принуждение, при което насилника работи безнаказано, а жертвата постоянно е пренебрегната от управляващите, изключително, когато е от работническата класа, какъвто е случая с Валери Бако.

От другата страна на дебата са морално консервативните хора, които в страна със 70% католическо население, имат обтегнати връзки с феминистките и са с извънредно мощни разбирания за светостта на човешкия живот.

Франция е изправена пред доста сериозен спор, защото минимум 55 дами са починали от началото на годината или от ръцете на сътрудниците си, или от ръцете на някогашните си сътрудници.

Повече от 620 000 души са се подписали в петиция за отпадане на обвиняването в ликвидиране. Междувременно съвсем 5 млн. души са гледали мъчителното изявление на Валери, в което тя споделя за живота си, който е детайлно разказан в книгата ѝ Tout Le Monde Savait (Всички знаеха). В книгата от 200 страници е разказано ужасяващото ѝ страдалчество, което стартира, когато родителите на Валери се развеждат при започване на 90-те години на предишния век, а майка ѝ – алкохоличка, стартира връзка с Даниел Полет.

Freedom for Valérie Bacot! - Sign the Petition! via
I just simply can’t imagine what she went through! Enough is enough!
— Michelle Blagrove (@MrsBlaggers22)
Валери твърди, че Полет е почнал да я малтретира през 1992 година, когато нахлул в банята, до момента в който тя миела косата си. Първоначално тя не е имала визия какво тъкмо се случва и е схванала едвам след урок по биология. Бако споделя, че е била изнасилвана всекидневно, като това се е случвало, откакто майка ѝ излизала за работа.

След тъжба на родственик, Полет в последна сметка е задържан и наказан за обезчестяване. През 1996 година той беше наказан на 4 години затвор, само че в замайващ абсурд във френската правосъдна система,

той не просто е освободен условно две години по-късно, само че и му е разрешено да се върне в дома на жертвата си .

Злоупотребите стартират още веднъж. „ Изглежда никой не намираше за необичайно, че Даниел се върна да живее с нас, като че ли нищо не се е случило. Всички знаеха, само че никой нищо не сподели “, споделя Валери. Дори майка ѝ знаела какво се случва и един ден Валери я чула да споделя: „ Не ми пука, стига да не забременее “.

За страдание тъкмо това се случва през 1998 година, когато 17-годишната Валери и 40-годишният Даниел Полет са изгонени от фамилния дом. Тя споделя, че се е съгласила да се изнесе с насилника си, тъй като си е нямала никого и не е имало къде да отиде. Местят се в апартамент, където тя ражда първия им наследник.

Valérie Bacot, 40, is set to go on trial today after shooting her husband dead in 2016
— Sian Elvin (@SianElvin)
През идващите осем години тя ражда още двама синове и една щерка, а през 2008 година се женят – не, не от романтика, а просто тъй като връзката им е била такава, в която тя не е имала право да споделя „ не “, а домашният им живот е бил „ рисков пъкъл “, написа Бако в книгата си.

„ Когато той решаваше, че върша нещо погрешно, започваше да демонстрира принуждение. Първоначално бяха плесници, а след това стартира да ме рита и души. С течение на времето започнаха закани с огнестрелно оръжие “, споделя тя. Освен това Даниел бил доста „ контролиращ “ брачен партньор, който постоянно я унижава и ѝ не разрешава да приказва с хора отвън фамилията без неговото единодушие.

По разнообразни мотиви той

чупи носа ѝ, удря я по главата с чук, урежда да има лесбийски връзки, които той да снима .

Ако тя откаже да сътрудничи, той слагал револвер до главата ѝ и казвал: „ Имаш шанс, че е празен, идващият път ще бъде зареден. Ще има патрон за теб и за всяко от децата “.



Бако споделя, че в тяхната общественост всички знаели за склонността към принуждение на Полет, както и че е осъждан, само че никой не се намесвал. В един миг тя споделя, че е изпратила децата си в полицията, с цел да оповестят за домашно принуждение, само че им било казано, че няма да проверяват, в случай че възрастен не подаде тъжба.

„ Ако не сте живели подобен живот, е мъчно да разбере. Когато всекидневието ви е поредност от удари, закани, обиди и унижения, в последна сметка сте неспособни да мислите. Партньора ви ви е промил мозъка “, споделя тя.

Нещата вземат трагичен поврат към 2010 година, когато Полет

решил да напусне работа като водач на камион и вместо това да си изкарва прехраната, като принуди жена си да работи като продажница .

Той поставя матрак и пердета в камиона си популяризира листовки, рекламирайки момиче на повикване на име Аделин, което ще се среща с клиенти на усамотени места край огромни пътища. Използвал е картон, с цел да блокира гледката начело на транспортното средство и пробил дупка в него, с цел да може да следи вкакво прави с клиентите, които му плащали от 20 до 50 евро. „ Той не беше стимулиран от парите, а от желанието да гледа по какъв начин ме унижават “, спомня си. Валери си спомня, че една вечер е била принудена да се срещне с 15 клиенти, които чакали на опашка.

Вечерта на убийството тя била принудена да одобри клиент с „ изгнили зъби “, наименуван „ Маню “, който направи поредност от полови стремежи, които тя не желала да извърши. Когато тя отхвърли, той траял да я изнасилва. След като Маню си тръгнал, тя споделя: „ Болеше ме. Кървях. Всичко, което бях претърпяла, ме връхлетя внезапно “.

Тя твърди, че надълбоко травматичното събитие е довело до мигновено решение да простреля брачна половинка си с 9-милиметров револвер, който той е държал в транспортното средство за отбрана против по-буйни клиенти. Вторият способствуващ фактор, твърди тя, е, че Полет е почнал да разпитва 14-годишната им щерка по отношение на нейната половост, което я карало да се тормози, че той ще стартира да злоупотребява също и с детето.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара От хотела в малко градче излиза командирован. - Такси! Далече ли е гарата? - На десетина километра. - Десет километра? Не можеше ли да я… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниМъжът е задържанСъдийската организация е на мнение, че Висш съдебен съвет не е дал какъвто и да било знак, че има воля и подготвеност за водене на открит и почтен разговорИма метод да махнем непрекъснатите известия за грешкаЕдин от най-големите сухоземни бозайници е завършил еволюцията си като джуджеЕдна от обединенията счита, че има „ голям брой изказани и недоказани изказвания и изказвания “Какво им подари херцогинята на Кеймбридж " Слонът отново е пристигнал да готви ", споделя семействотоТрусът е бил на дълбочина 10 кмКакво демонстрират измерванията за чистотата на въздухаКандидатът за поста е единствено единНай-много инфектирани са регистрирани в СофияТо би трябвало да помогне на хората да почиват повечеБившият енергиен министър е ощетил хазната с над 2,6 млн. лева.Според португалското председателство на Съвета на Европейски Съюз съобщи, че времето за начало на договарянията със Скопие и Тирана не е дошлоКъде е СофияЗа какво се отнася тяОт мрежата Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР