В „Александровска“ болница с 30 % са се увеличили пациентите

...
В „Александровска“ болница с 30 % са се увеличили пациентите
Коментари Харесай

Проф. Борис Богов: Локдаунът най-вероятно ще бъде удължен със 7 до 10 дни

" В „ Александровска “ болница с 30 % са се нараснали пациентите през последните 10 дни, заетостта е към 42 % в интензивните кревати, има и 6 интубирани ". Това заяви в предаването " Офанзива с Любо Огнянов " по проф. Борис Богов, шеф на " Александровска " болница.

Според него приблизително с 10-12 години е намаляла възрастта на боледуващите спрямо предната вълна, в този момент тя е към 50 година " Нямам информация за „ френски “ вид, който не може да бъде заловен с PCR проби, а в случай че има той няма по какъв начин да е от фамилията на коронавирусите, защото те са направени тъй че да хващат белтъчната му обвивка ", съобщи проф. Богов.

Професорът показа, че няма приети в болница имунизирани пациенти. " Имаме двама сътрудници по-тежко минали втората игла, имат повече от 3-4 дни температура, а единият е с инфектиране на мястото на убождането ", изясни той.

По думите му единият е бил с " Модерна ", другият с " АстраЗенека ".

По негова информация през днешния ден е имало отлив на имунизацията, 93-ма са имунизирани в " Александровска ", 36 от тях са втора доза (РНК ваксини).

Професорът показа, че отлагането на втора доза не може да има отрицателен резултат. Но всеки инфектиран може да бъде здрав заразоносител.

Той счита, че локдаунът ще бъде продължен със 7 до 10 дни. А се е наложило да се стигне до него поради безконтролното събиране на хора.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР