В алеите на парк „Монтанензиум” в Монтана се проведе Панорама

...
В алеите на парк „Монтанензиум” в Монтана се проведе Панорама
Коментари Харесай

Панорама на образованието се проведе в Монтана

В алеите на парк „ Монтанензиум” в Монтана се организира Панорама на междинното обучение. Повече от 10 години РУО и ОДК „ Ние, врабчетата “ събират на едно място междинните учебни заведения от района.
"Да срещнем по най-подходящия, по най-забавния метод седмокласниците за техния предстоящ избор и те да създадат най-правилния избор за своето бъдеще. Използвам случая, че откриването на Панорамата съответствува с детския празник 1 юни, поисквам на всички деца да са здрави, да запазят любознанието, фантазиите си и детските усмивки, да имат мощ и храброст да сбъдват фантазиите си ", сподели началникът на РУО Трайка Трайкова.
В особено готови щатри учебните заведения направиха презентации на опциите за образование след 7 клас. Дейвид Мариянов е от 2-ро учебно заведение в Монтана и учи за готвач:
"Предлагаме бисквити във форма на панделки, на човечета, предлагаме ордьоври, плодови шишчета, цариградски кюфтета... Това е нещо, което те изпълва, това е специалност, която те успокоява, прави се с наслада- отпускащо, прелестно. Не е за всеки, само че е нещо, което няма да се загуби в бъдеще, няма по какъв начин да се размени от машина. "
В Професионална гимназия по техника и електротехника "Христо Ботев " може да се научите да вършиме слънчеви панели, описа преподавателят Георги Тодоров:
"Аз съм ученик на същия колеж, сега съм учител. "Телекомуникационни системи " приключих, сега съм учител по мотори и автоинструктор. Цените на електрическата енергия се покачват, само че тъкмо такива фотоволтаични панели и системи можем да понижим разноските, като използваме новаторски технологии, които учим в нашето учебно заведение. "
В приема след 7 клас в област Монтана са одобрени 33 професионални и 11 профилирани паралелки. Възпитаници на ОДК „ Ние, врабчетата” изнесоха музикална стратегия на откриването на Панаира на междинното обучение в парк „ Монтанензиум”./БНР
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР