В акаунта на Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност,

...
В акаунта на Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност,
Коментари Харесай

След войната в Украйна - визията на хакера на профила на Медведев

В акаунта на Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност , във " ВКонтакте " бе оповестен пост от името на политика, в който се споделя, че Русия " още веднъж ще стане единна ".

По-късно обявата бе изтрита, а появяването ѝ бе обяснена с хакерска офанзива.

Публикацията в акаунта на Медведев се появи към среднощ във вторник, 2 август. Авторът допуска, че скоро " няма да има повече паради на суверенитета " и че всички нации, които са населявали Съветския съюз, " ще живеят още веднъж дружно в другарство и взаимно съгласие ".

" За тази цел няма да пожалим нито старания, нито средства ", се споделяше в обявата. Като образци бяха посочени Грузия и Казахстан . " Докато руснаците не отидат там, няма да има ред ", се заканва обявата.

" След освобождението на Киев и всички територии на Малорусия от бандите националисти (...) Русия още веднъж ще стане единна, могъща и непобедима ".

Авторът на текста дава обещание, че Москва, " отпред на славянския народ ", ще продължи идващия поход за възобновяване на границите си, които, " както знаете, не свършват на никое място ".

Постът беше маркиран от телевизионната водеща Ксения Собчак, която разгласява скрийншоти от него. " Обзалагам се, че страницата на Дмитрий Медведев е хакната ", написа тя в канала си в Telegram.

Това беше и формалното пояснение за обявата на Медведев сутринта, когато тя към този момент беше изтрита. " С този, който е хакнал страницата и е разгласил този пост, ще се заеме администрацията на обществената мрежа и този, който е виновен за това ", декларира помощникът на Медведев Олег Осипов пред РИА Новости. Той твърди, че последният пост във " ВКонтакте ", който Дмитрий Анатолиевич е разгласил, е бил отдаден на Деня на военноморския флот, 31 юли.

От пресслужбата на " ВКонтакте " оповестиха за " Интерфакс ", че скандалната обява е оповестена от консуматор от трета страна . " В момента екипът по сигурността работи взаимно с способените служби и открива аргументите за случая ", обявиха от " ВКонтакте ".

Бившият президент и някогашен министър-председател Дмитрий Медведев и понастоящем заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, разгласява интензивно в обществените мрежи остри постове. Тази интензивност стартира с началото на войната в Украйна, когато си направи и самите профили в обществените мрежи, преди този момент се отхвърля да употребява обществените медии, като в това число има и.
 Медведев за договаряния през август: Дали ще има защо и с кого да се приказва?
Медведев за договаряния през август: Дали ще има защо и с кого да се приказва?

Давид Арахамия в действителност допусна договаряния, само че след контраатака

Според Петър Козлов, сътрудник на BBC, постът на Медведев по-скоро наподобява същински, а не хакерски.

" След неочакваното си премахване от държавното управление Медведев дълго време търсеше себе си, пробвайки се да " ". Той даже се пробва , като заема поста ръководител на Държавната дума, само че не съумя, защото прекалено много от членове на " политбюро " на Путин не желаеха той да се върне .

Нахлуването в Украйна прекатурна шахматната дъска на съветската политика . Това, което се опитваше да бъде опция - консервативно-реакционно крило, носталгично по завръщането на Съюза - . И Медведев, с нормалния си възторг, реши да бъде пръв в тази посока. Или най-малко да се причисли към тях - и да съобщи гръмко на Путин, че е завършил с предишното, че не е либерал, че е " собствен " .

В продължение на пет месеца Медведев е толкоз внезапен, явен и прям в обществените мрежи, че постът във " ВКонтакте " не е изненада никого . Независимо дали е хакнат или не (а Медведев е бил хакван неведнъж), никой не би се обзаложил, че несъмнено не той го е написал. Този пост прекалено много наподобява на другите от последните месеци - остри и нападателни мнения.

Най-често в последните месеци е писал отрицателно за управляващите на Украйна , Европейския съюз и Съединени американски щати. По линия на Украйна и от началото на нашествието на Русия в Украйна на съветските позиции и то се отличава с най-острите измежду тях.

През юни месец да вземем за пример той " изясни " в канала си в Телеграм своята ненавист , въпреки да не посочи към кого тъкмо е ориентирана тя. " Често ме питат за какво постовете ми в Telegram са толкоз сурови. Отговорът е - аз ги ненавиждам. Те са копелета и мръсници. Те желаят гибел за нас, за Русия. И до момента в който съм жив, ще направя всичко допустимо те да изчезнат ", се споделяше в обявата.
 Дмитрий Медведев, който просто ненавижда...
Дмитрий Медведев, който просто ненавижда...

И до момента в който съм жив, ще направя всичко допустимо те да изчезнат

А на 30 май Медведев написа, че при положение на ракетни удари по съветски градове Русия може да отвърне на удара, като нанесе удар по " центровете за взимане на решения " на " незаконни решения ", някои от които " въобще не са в Киев ". Само преди десетина дни Медведев беше безапелационен, че и то не за първи път.

През януари 2020 година Медведев пое поста на заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия много ненадейно, след сато отстъпи поста министър председател на Михаил Мишустин и откакто дълги години беше апетитен като, като даже с него си, с цел да бъде изпълнено.

Все отново длъжността заместник-секретар на Съвета за сигурност бе основана особено за него, такава не съществуваше преди в организацията, чийто ръководител е персонално Владимир Путин. За две години обаче Дмитрий Медведев мина на назад във времето и рядко се чуваше неговия глас.
 Политическата сянка на Путин
Политическата сянка на Путин

„ Дойче веле " прави портрет на Дмитрий Медведев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР