В Акапела с Крис и Кос, седмичната рубрика в предаването

...
В Акапела с Крис и Кос, седмичната рубрика в предаването
Коментари Харесай

Когато вокалният фънк има DUWENDE



В „ Акапела с Крис и Кос ” , седмичната графа в предаването " Джем сешън " , тази седмица ви срещаме с музиката на американската група DUWENDE . Ще търсим това ентусиазъм, това прочувствено положение при основаването на изкуството, което човек не може да назове, само че го усеща. Дуендето. Eдно чувство, което не може да се опише, да се опише, само че това е смисълът - да може да се изпее, а пък в случай че е на няколко гласа, още по-добре!

Крис: DUWENDE - по този начин се споделя групата, която ще представим през днешния ден. Американци?

Кос: Да, те съществуват от няколко години, може би някои от слушателите са попадали на техни записи в Интернет. Те са мултирасова група, също разпределени като гласове са доста забавни: шестима са общо - една жена и петима мъже. Единият от мъжете е бийт боксер, той е азиатец, имаме двама цветнокожи и трима бели.

Крис:  Много е забавен този формат - една жена с петима мъже. Аз персонално не се сещам за друга такава вокална група... 

Да, аз също не мога да се сетя. Те употребяват доста добре в своите аранжименти цвета на всеки един глас и присъщото наличие на всеки артист. Дамата много ловко покрива височините, много пъргаво и виртуозно. Мъжете, изключително цветнокожите, са доста във вътрешността в соул звученето, в поп, даже ще чуем един кавър на Майкъл Джексън, където те солират. Палитрата е страхотна.

 Duwende Крис:  Защо избра тъкмо тази ария?

Кос: Това е, мисля, първото осъществяване на тази група, на което аз попаднах преди няколко години. Много е мъчно който и да е реализатор да направи кавър на толкоз известна, толкоз добре изпълнена и толкоз мощно заредена ария в оригинал, каквото е и цялото творчество на Майкъл Джексън. Те са съумели първо да усвоят тази характерна сила, която той има в своите осъществявания и да я предадат единствено с гласове, единствено с бийт бокс; този мощен темп изпод, който е в т-нар. " ритмична секция " в групата - баса и бийт бокса, които са извънредно добре слепени и сработени, виртуозното соло на единия от артистите. Просто това сграбчва незабавно и е поръчка, че групата е качествена, че осъществяването и аранжимента са извънредно качествени.

Крис:  Човек няма по какъв начин да не се замисли тъкмо за съвършената музикална перкусия...

Кос: Изключителен е техният перкусионист, както казахме той е азиатец. Всъщност това е наклонност - най-хубавите музикални бийт боксери в света са от азиатски генезис, те може би имат заложена тази точност, която е нужна за всеки перкусионист, без значение дали е бийт боксер или същински барабанист. В този случай това момче прилича в звука си този осемдесетарски присъщ саунд на дръм машината, която се употребява в доста от поп песните тогава. (...)

Цялото изявление и музиката на Duwende чуйте в звуковия файл.
 Снимка
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР