В Африка се подготвя бърз тест за коронавирус, който дава

...
В Африка се подготвя бърз тест за коронавирус, който дава
Коментари Харесай

Край на дългото чакане да разберем болни ли сме от COVID-19

В Африка се приготвя бърз тест за ковид, който дава резултат до минути, оповестява CNN. Това може да докара до бързо тестване на вируса на целия континент.

От Институтът "Пастьор ", който е биомедицински проучвателен център със седалище в сенегалската столица Дакар споделят, че са покрай производството на наличен, ръчен комплект за диагностичен тест на COVID-19, който може да даде резултати за броени минути.

Институтът ръководи ново дружество, наречено DiaTropix, което работи в партньорство с пет проучвателен организации от март, в това число Mologic във Англия, за основаването на тестовия комплект.

Амаду Сал, шеф на Института "Пастьор " и DiaTropix съобщи, че пробата ще коства единствено Щатски долар 1 за численост.

"Това е доста елементарна технология, като тест за бременност, който можете да употребявате на всички места, което е значимо за Африка ", съобщи той.

Според Mologic този комплект за бърз тест не изисква електричество или лабораторен разбор.

Вместо това се състои от елементарна тест лента, сложена в пластмасова единица и употребява дребна кръвна проба, събрана посредством убождане с пръст, сходно на тестванията за премерване на инсулин. Кръвта се тества за антитела, свързани с ковид, и резултатът е показан на тест лентата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР